Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Mosselen eten, dit moet je weten!

Mosselen eten, dit moet je weten!

Mosselen eten, dit moet je weten!

Heerlijk, verse mosselen. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Wat is een mossel nou eigenlijk, waar komt-ie vandaan en hoe moet je ‘m eten? Flair legt uit!

Mosselen

Een mossel is een weekdiertje. Je kunt het rauw of gekookt eten. Een rauwe mossel schijnt een delicatesse te zijn en er wordt zelfs gezegd dat een rauwe mossel lekkerder is dan een oester. Bovendien zijn mosselen gezond en bevatten ze meer gezonde vetten dan andere vissoorten. Meestal worden mosselen gekookt in witte wijn of in bier en ze worden vaak geserveerd met cocktailsaus of ravigottesaus. Overigens zijn mosselen ook heerlijk in een risotto of in een wokgerecht. Mmm…

Mosselen koken

Mosselen kook je in een mosselpan, maar in een grote stoofpan kan het ook. Kookt het water? Gooi dan de schoongemaakte mosselen erbij en voeg wat groenten toe. Denk aan prei, ui, wortel of venkel bijvoorbeeld. Je kunt de mosselen op smaak brengen met peterselie of laurier en een scheut witte wijn of bier. Als de schelpen open staan, zijn ze klaar en kun je ze op tafel zetten! Zit er nog een dichte mossel tussen, of eentje waarvan de schelp is gebroken? Laat ‘m  links liggen. Eet alleen de wijd geopende mosselen. Zo weet je zeker dat ze goed zijn!

‘Zeg, ken jij de mosselman’

Wist je dat mosselen worden gekweekt uit mosselzaad? De kweek duurt zo’n twee jaar, waarna de mosselen worden verwijderd van de draden waaraan ze vastgroeien en klaar worden gemaakt voor de verkoop. Het mosselseizoen loopt van juli tot april, een lange periode. Eet smakelijk!

 

 

Lees ook:
Zelf mayonaise maken
Een banaan invriezen doe je zo!
– Mango snijden op twee manieren