Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hoe moet een wc-rol hangen?

Hoe moet een wc-rol hangen?

Hoe moet een wc-rol hangen?

Hoewel het niet de belangrijkste zaak van de wereld is, is het plaatsen van de wc-rol wel een van de meest besproken onderwerpen. Vooral omdat er niet duidelijkheid is over de manier waarop de rol geplaatst moet worden. Is dat nu met het eerste velletje voor of achter?

Voordat we de discussie gaan starten en het juiste antwoorden geven (of misschien is die er wel niet), definiëren we een paar termen. Laten we starten met de horizontale en verticale plaatsing. Je kunt het waarschijnlijk wel raden, maar de meesten van ons gebruiken de horizontale plaatsing. Logisch, want dan rolt het papier beter, dan wanneer je de rol verticaal plaatst.

Naast het feit dat je de rol horizontaal of verticaal plaatst, gaat de grootste discussie over hoe de rol dan vervolgens moet hangen. Plaats je het eerste velletje aan de voorkant van de rol, dus het dichtst bij de gebruiker. Of plaats je het eerste velletje aan de achterkant van de rol, dus dicht tegen de muur. Uit diverse onderzoeken blijkt dat 70 procent van de mensen de wc-rol met het eerste velletje aan de voorkant plaatsen. Maar is dit de juiste manier?

plaatsen-van-wc-rollen

Wc-rol voor of achter hangen?

Voor zowel voor als achter plaatsen van de wc-rol zijn verschillende argumenten te verzinnen. De meeste mensen vinden het velletje aan de voorkant gewoon praktischer. Ze hoeven minder ver te reiken of te worstelen om het wc-papier te pakken te krijgen. Daarnaast hebben toiletpapierfabrikanten het papier ook zo ontwikkeld, dat een eventueel printje of patroon goed te zien is als de wc-rol voorwaarts wordt geplaatst. Ook zijn er geluiden dat je door het plaatsen van het vel aan de achterkant je knokkels kunt bezeren. Bovendien komt de rol minder in aanraking met de bacteriën die zich op de muur bevinden. Een voordeel van het plaatsen van de rol achterwaarts is dat het minder aantrekkelijk is voor katten en peuters om de wc-rol helemaal uit te rollen, omdat ze er minder goed bij kunnen.

Maar wat is nu de juiste manier van ophangen? Die is er niet, maar als je de voor- en nadelen bekijkt, dan hangt het het beste met het papiertje voor!

Hoe hangt jouw wc-rol? Achterwaarts of voorwaarts?