Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Frédérique reageert voor het eerst op mishandeling: ‘Emotioneel door al het medeleven’

Frédérique reageert voor het eerst op mishandeling: ‘Emotioneel door al het medeleven’

Frédérique reageert voor het eerst op mishandeling: ‘Emotioneel door al het medeleven’

De mishandeling van de slechts 14-jarige Frédérique schokte Nederland. Het meisje werd maandagavond door een groep jongens in elkaar geslagen nadat ze weigerde te zeggen of ze een jongen of meisje is. Heel Nederland steunde haar met liefdevolle berichten op sociale media, en daar is het meisje erg dankbaar voor.

Mishandeling Frédérique

Paul Brink, de vader van Frédérique, plaatse na het incident een lang bericht op Linkedin. Hij schreef: “Dit is mijn prachtige dochter Frédérique op wie ik ongelooflijk trots ben omdat zij wil zijn wie ze is. Jongen of meisje, hetero, gay of biseksueel het maakt haar (en ons) allemaal niet uit. Namens mijn dochter Frédérique roep ik naar allen die dezelfde mening hebben: ‘Je mag zijn wie je wil zijn! Kom maar op lafaard!’”, aldus de vader. Bij de tekst plaatst hij een foto van het gehavende gezicht van zijn dochter.

De tekst gaat verder onder de foto.

Reactie Frédérique

Nu heeft de 14-jarige Frédérique voor het eerst zelf gereageerd op het voorval. Aan NOS vertelde de tiener in een openhartig interview hoe het nu met haar gaat. Ze laat weten geen pijn meer te hebben, maar nog altijd diep geschokt te zijn door wat er gebeurd is. “Het is niet iets wat je aan iemand zou moeten vragen. Ik ben geboren als meisje, maar als mensen me een ‘hij’ noemen voel ik me niet beledigd”, aldus de blondine.

Emotioneel door alle steun

Ze laat in het interview weten zeer dankbaar te zijn voor alle steun die ze ontvangen heeft, van zowel bekend als onbekend Nederland. “Ik word er echt emotioneel van. Je ziet hoe ontzettend mensen meeleven. Veel ouders schrijven hoe boos ze zouden zijn als dit hun kind zou overkomen en hoe trots ze op me zijn. Dat ze voor me klaar staan. Het overdondert me”, aldus Frédérique.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Lindanieuws NOS | Beeld: Getty