Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Met natuurlijke producten in bad

Met natuurlijke producten in bad

Met natuurlijke producten in bad

Gelukkiger leven? Doe je spullen weg! Want minder is het nieuwe meer. Meer vrijheid, meer rust, meer balans. De Grote Flair Opruimweken zijn gestart en daarom deelt Dieuwke van der Meer-Posthumus van Moeder Minimalisme elke dag een nuttige tip.

Met natuurlijke producten in bad

Iedere keer als ik uit bad kom, heb ik een heerlijk zachte huid. En als ik mijn dochter (3) uit bad haal, kan ik wel uren met haar knuffelen. Haar huidje is dan namelijk zo zacht. Mijn geheim? Ik zal het je verklappen.

Zoals ik al eens eerder schreef, heb ik altijd een pot Keltisch zeezout en een pot kokosolie in onze badkamer staan. Lekker multi-functioneel en dat scheelt een hoop flesjes en potjes in de badkamer. Deze producten gebruik ik dus ook in bad. Ik doe er altijd drie eetlepels Keltisch zeezout in en een vingertop kokosolie. Niet meer dan een vingertop/theelepel, want bij hele klodders kan je afvoer verstoppen. Deze producten hebben geen geur, maar aangezien ik allergisch ben voor parfum vind ik dat niet erg. Wil je wel graag een lekker geurtje in bad dan kun je er nog wat etherische olie bij doen.

Waarom Keltisch zeezout in bad?

 • Het is een natuurlijk product, en dat is een fijn idee als je dochter gaat ‘theedrinken’ in bad.
 • Het zout is zeer rijk aan mineralen en spoorelementen.
 • Van alle zouten heeft Keltisch zout het laagste gehalte aan natriumchloride en is daarmee het zachtste zeezout ter wereld.
 • Het heeft een verkwikkende werking.
 • Je huid wordt er heerlijk zacht van.
 • Het brengt je huid tot rust, een aanrader voor mensen met psoriasis, eczeem, schimmels of andere huidproblemen.
 • Onze huid neemt alle mineralen uit het zout op.

Waarom kokosolie?

 • Is tevens een natuurlijk product.
 • Het heeft een ontstekingsremmende werking.
 • Helpt ook bij huidziekten als eczeem, roos en psoriasis.
 • De olie wordt snel door de huid opgenomen.
 • Kokosolie werkt hydraterend.
 • De olie is zeer geschikt om een droge huid te verzorgen.

En ja, natuurlijk zijn er tig andere heerlijke, ook natuurlijke, producten te koop voor in bad. Maar kies je voor simpel? Houd het dan ook simpel en gebruik producten die je voor meerdere doeleinden kan gebruiken. Scheelt weer een hoop potjes in je badkamer.

Heb je geen bad?

Heb je geen bad en wil je ook minder potjes en flesjes in de badkamer hebben staan? Kies dan enkel voor een stuk zeep om je mee te wassen. Hier kun je veel langer mee toe, en indien je voor een natuurlijk exemplaar kiest is het ook beter voor je huid en voor het milieu. Kies je liever toch voor een (plastic) fles? Giet de douchegel en shampoo dan over in dispensers. Staat hartstikke netjes!

 

Grote Flair Opruimweken

Heb jij ook behoefte aan een opgeruimd, overzichtelijk en minder vol huis? Doe dan mee met de Grote Flair opruimweken. Drie weken lang gaan we uitzoeken, opruimen en weggooien! Dat doen we samen met Dieuwke van Moedersminimalisme.nl, want minimaliseren is de truc. Doe ook mee en deel het resultaat onder de hashtag #Flairopruimweken. Veel succes!

Bron: www.moedersminimalisme.nl