Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Overal vliegen in huis? Met deze twee plantjes houd je vliegen buiten de deur

Overal vliegen in huis? Met deze twee plantjes houd je vliegen buiten de deur

Overal vliegen in huis? Met deze twee plantjes houd je vliegen buiten de deur

De temperatuur stijgt dus we zetten allemaal onze ramen open voor wat frisse lucht. Een briesje is zeer welkom, de vele vliegende insecten die je huis binnenkomen iets minder. Gelukkig zijn er twee plantjes die je huis een stuk minder aantrekkelijk maken voor vliegen.

Plantjes tegen vliegen

Zodra je een raam openzet, komt er een horde vliegen naar binnen gezoemd. Irritant! Hoe zorg je er nou voor dat die vliegen je huis niet binnenkomen? Simpel: zet twee plantjes in huis en de vliegen blijven buiten.

Goed nieuws: deze plantjes zijn gewoon in de supermarkt te koop én kun je ook voor je maaltijden gebruiken. Zo gaan vliegen gaan heel slecht op de geur van basilicum. Zet het basilicumplantje in je raamkozijn of bij een open deur en de vliegen blijven weg van je open raam. Mocht je zelf geen fan zijn van basilicum, dan kun je ook een muntplantje neerzetten. Vliegen houden ook niet van de geur van munt.

Lees ook
Pas op voor deze gevaarlijke plant: ‘Een heel klein beetje kan al dodelijk zijn’

Vliegen buiten de deur

Als je toch bezig bent met vliegen buiten de deur houden, zorg er dan ook voor dat je geen zoetigheid of andere etenswaren op je keukentafel of aanrecht laat staan. Dat vinden vliegen iets te interessant.

Vuile vaat kun je ook maar beter gelijk opruimen. De kattenbak verschonen helpt ook om vliegen buiten de deur te houden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images