Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Met déze 5 tips laat je je huisdier weer wennen om alleen te zijn

Met déze 5 tips laat je je huisdier weer wennen om alleen te zijn

Met déze 5 tips laat je je huisdier weer wennen om alleen te zijn

De meeste mensen hebben vanaf vorig jaar maart thuisgewerkt. Mag jij na anderhalf weer op kantoor werken? Dan is dit niet alleen voor jou omschakelen, maar ook voor je trouwe viervoeter. Je huisdier is er inmiddels zo erg aan gewend dat jij thuis bent, dat ook zij zeker moeten wennen om weer alleen te zijn. Wij hebben een aantal tips wat je huisdier gaat helpen.

1. Bouw het geleidelijk op

Zorg er niet voor dat je lieve huisdier gelijk urenlang alleen thuis is, maar probeer dit geleidelijk op te bouwen. Ga bijvoorbeeld een avondje naar een restaurant of ga een paar uurtjes winkelen. Op deze manier is je huisdier niet een hele dag alleen en kan het dier weer wennen om een aantal uurtjes alleen te zijn.

2. Maak voordat je vertrekt even tijd vrij

Als je een hond hebt is het een slim idee om voordat je weggaat nog een flinke wandeling te maken. Zo zorg je ervoor dat je hond moe is en gaat slapen als jij weg bent.

3. Bedenk een ritueel dat je samen kunt doen

De voornaamste reden dat je huisdier gestrest kan raken wanneer je niet thuis bent, is dé grote verandering. Hierom is het goed om een vast ritueel samen te hebben. Bijvoorbeeld om dezelfde tijden voeren, uitlaten en knuffelen.

4. Zorg voor een veilige omgeving

Zorg dat er niks onveiligs in de omgeving van je huisdier blijft liggen. Ruim bijvoorbeeld het eten om en leg spullen die snel stuk gaan ergens anders neer. Zorg er ook voor dat er altijd genoeg vers drinkwater voor je huisdier klaarstaat.

Lees ook
Dít type kat past het beste bij jou op basis van je sterrenbeeld

5. Zet een camera neer

Zet eventueel een camera in huis neer. Zo kun je altijd je huisdier in de gaten houden en weet je zeker dat het goed gaat met je geliefde huisdier.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels