Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Laat die wijn maar staan deze zomer: mensen die alcohol drinken worden vaker gestoken door muggen

Laat die wijn maar staan deze zomer: mensen die alcohol drinken worden vaker gestoken door muggen

Laat die wijn maar staan deze zomer: mensen die alcohol drinken worden vaker gestoken door muggen

Een lekker verfrissend biertje, een fris wijntje of een zoete cocktail: dat gaat er allemaal wel in tijdens de warme zomermaanden. Toch is het misschien handig om de alcoholische versnaperingen te laten staan als je niet geprikt wil worden door muggen deze zomer. Wat blijkt: de stekende beestjes komen af op mensen met alcohol in het bloed. 

Alcohol muggen

Japanse wetenschappers besloten ze onderzoek te doen naar de combinatie van muggenprikken en alcohol. Daar waren natuurlijk mensen voor nodig en je voelt het al aankomen: die moesten zich vrijwillig laten prikken. Dankzij hen zijn we wel achter de volgende informatie gekomen.

Met en zonder alcohol op

Maar liefst drie keer moesten de stoere deelnemers plaats nemen in een ruimte vol zoemende beestjes. Eerst deden ze dat volledig nuchter, daarna met één glas bier van 350 ml achter de kiezen en op het laatst met een alcohol percentage van 5,5% in het bloed. Wat ze precies onderzochten? De lichaamstemperatuur en het zweet van de deelnemers.

Lees meer
Leuk, mooi en vooral heel handig: déze 5 planten weren muggen uit je huis

Geur

Het is geen verrassing meer als we zeggen dat de deelnemers met de grootste hoeveelheid alcohol in het bloed, ook het meest geprikt werden door de muggen. De lichaamstemperatuur en het zweet werden niets voor niets bijgehouden. Waarschijnlijk heeft namelijk de geur van een mens – als hij of zij alcohol opheeft – een aantrekkingskracht voor de prikkende insecten. Dus waar ga jij voor deze zomer? Een wijntje minder of een paar irritant jeukende bultjes meer?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Gettyimages