Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Martien Meiland over songfestivalnummer van ‘Sean McKooi’: ‘Wanneer is het nu eens gaar?’

Martien Meiland over songfestivalnummer van ‘Sean McKooi’: ‘Wanneer is het nu eens gaar?’

Martien Meiland over songfestivalnummer van ‘Sean McKooi’: ‘Wanneer is het nu eens gaar?’

Wanneer is wat nu eens gaar? Nou, dat zal dan wel de broccoli zijn, die de oud-kasteelheer in het nummer alleen maar kon horen: ‘You are my broccoli’. We weten inmiddels dan ook wel dat Martien Meiland een groot fan is van het Eurovisie Songfestival, maar of we dit jaar ook gaan winnen? Daar is hij niet zeker van.

Martien Meiland over Songfestival

Het is dan ook niet voor niets dat Martien maar al te graag even naar het liedje van ‘Sean McKooi’ oftewel Jeangu Macrooy – die Nederland dit jaar gaat vertegenwoordigen met het liedje ‘Birth of a New Age’ – wilde luisteren. Maar erg amused was meneer Meiland niet.

‘You are my broccoli?’

Uh, ja… En waar de Nederlandse Songfestival-vertegenwoordiger dan echt de Surinaamse woorden ‘Yu no man broko mi’  zingt – wat vertaald naar het Nederlands betekent ‘je kunt me niet breken’ – hoorden Martien en Erica toch héél iets anders. “Wat is dit voor taal”, vraagt Erica verbijsterd. Waarop Martien antwoord: “Dit is broccoli. You are my broccoli.”

Mooie soulstem

Martien vervolgt: “Ja, weet je wat het is? Dat nummer… dat is… dat gaat het niet redden. Terwijl Jeangu een prachtige stem heeft. Een hele mooie soulstem.” Tja, dan kun je nog wel een hele fijne stem hebben, maar volgens de SBS 6-ster  komt dat er niet helemaal uit in het liedje.

‘Niet moeilijk over doen’

Verder vond Martien dat de broccoli nou ook weleens gaar mocht zijn. “Het is steeds maar broccoli. Wanneer is het nu eens gaar? Die broccoli? Nee joh, gaat ‘m niet worden dit jaar.” Maar volgens de oud-kasteelheer maakt dat voor Nederland helemaal niet zoveel uit en moeten we er vooral niet moeilijk om gaan doen. “Weet je wat dat kost? Zo’n Songfestival organiseren? Dan gaan die TROS en die AVRO helemaal flippen… als we weer winnen.” Martien heeft er in ieder geval alle vertrouwen in dat dat níet gaat gebeuren.

Lees ook
Wat ééénig: déze heel bekende presentatrice is de nieuwe buurvrouw van Martien en Erica Meiland

Kledingkeuze

Verder had de realityster ook nog iets te zeggen over de kledingkeuze van Jeangu: “Wat zonde van die stof om dat open te knippen! Nee, moet je luisteren, het schijnt heel hip te zijn, maar weet je? Ja, nee, nee, ik vind het bij die jongen ook armoedig. Hele witte knietjes zie je dan zo. Nou ja, hij heeft dan natuurlijk bruine knieën, maar nee… Mij niet bellen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Superguide | Beeld: Brunopress