Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Mango snijden op twee manieren

Mango snijden op twee manieren

Mango snijden op twee manieren

Een mango snijden is heel makkelijk. Er zijn twee manieren waarop je deze tropische vrucht in stukjes kunt hakken. Heb je mango’s, een snijmes en een snijplankje bij de hand? Flair legt uit hoe je te werk gaat. 

Mango snijden met schil

Een mango snijden kan op verschillende manieren. Test eerst of hij rijp is door zachtjes in de schil te knijpen. Veert hij terug, dan is-ie rijp. Zet de mango horizontaal op de snijplank met het kroontje van je af en snijd met een groot mes zo dicht mogelijk langs de pit naar beneden. Doe hetzelfde met de andere kant. Snijd nu beide helften van de mango van boven naar beneden en van links naar rechts tot aan de schil in. Nu heb je allemaal blokjes gemaakt. Buig de schil om en haal in één keer alle blokjes met je mes van de schil af. Vervolgens snijd je de zijkanten van het vruchtvlees met een klein mesje van de pit. Verwijder de schil en snijd de mango in stukjes of plakjes.

Eerst schillen, dan snijden

Ook dit is een handige manier om je mango klein te krijgen: schil de vrucht rondom met een mesje of dunschiller. Snijd vervolgens plakken van de mango tot aan de pit. Wil je mooie, niet te kleine blokjes? Snijd dan dikkere plakken die je vervolgens tot blokjes hakt. Haal tenslotte de restjes vruchtvlees met een mesje rondom van de pit.

Zo snijd je een mango! Welke manier heeft jouw voorkeur?

Lees ook:
Zo eet je een cupcake zonder te knoeien
Zo snijd je een prei
Zelf pizza maken