Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Goed nieuws voor alle fans: makers ‘La Casa de Papel’ hinten op spin-off

Goed nieuws voor alle fans: makers ‘La Casa de Papel’ hinten op spin-off

Goed nieuws voor alle fans: makers ‘La Casa de Papel’ hinten op spin-off

Heb je het vierde seizoen van ‘La Casa de Papel’ inmiddels al helemaal weg gebinged? En de special over het succes van de hitserie ook? Dan is het helaas weer afwachten tot de dag dat seizoen 5 en 6 te zien zijn op Netflix. Gelukkig is er goed nieuws: er komt waarschijnlijk ook een spin-off van de ongekend populaire serie, zo hebben de makers laten weten.

Spin-off ‘La Casa de Papel’

De serie is razend populair en daarom denken de producent en showrunner van La Casa de Papel erover na over een spin-off. Producent Jesús Colmenar liet volgens Netflix Nederland tijdens een bijeenkomst met fans weten dat hij dit idee heeft. Wel deed hij er nog behoorlijk geheimzinnig over, want hij wilde niet verklappen welk personage centraal zou gaan staan in de spin-off. Onder de fans werd al gespeculeerd op welk personage de spin-off gebaseerd zou zijn. Zij hadden vooral Pedro Alonso in gedachte, die in de serie de rol van Berlin vertolkt. Toch kon Colmenar dat niet bevestigen: “Iedereen heeft zoveel kracht gekregen, dat we bijna een spin-off van ieder karakter zouden kunnen maken.”

Hoofdpersoon

Alex Pina, de showrunner van de serie, heeft zich ook uitgelaten over een eventuele spin-off van La Casa de Papel. Ook volgens hem zijn er genoeg opties om de spin-off op te baseren. “Dat komt door de sterke identiteiten van de karakters. We hebben altijd gezocht naar karakters die complex zijn, dus ik denk dat bijna ieder karakter een kant heeft die we graag zouden zien in een spin-off.” Ook zei hij dat hij over ieder personage wel een spin-off zou willen schrijven.

Einde nog lang niet nabij

Voor alle fans van La Casa de Papel kwam de Spaanse televisiegids FormulaTV een tijdje geleden al met héél goed nieuws. Het magazine wist te melden dat Netflix de serie al had verlengd met niet alleen een vijfde, maar óók al een zesde reeks. De opnames van beide seizoenen zouden in het begin van 2020 starten, op het moment dat het vierde seizoen – én dus de special – op Netflix staat. Zoals voorheen zullen het vijfde en zesde ‘seizoen’ waarschijnlijk één afgerond verhaal vormen. De telling van La Casa De Papel is een beetje vreemd, omdat het eerste seizoen van de serie door Netflix in twee delen werd geknipt.

Lees ook
Nu al benieuwd: maker ‘La Casa de Papel’ komt met nieuwe serie

Record

La Casa de Papel is wereldwijde een mega-hit voor Netflix. De Spaanse cast & crew wisten zelfs een record te vestigen: het derde seizoen werd in de eerste zeven dagen na de release (19 juli 2019) door maar liefst 34 miljoen (!) accounts bekeken. En we kunnen ons haast niet voorstellen dat het dit seizoen anders is.

Bekijk hieronder de trailer van seizoen 4:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: still