Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo haal je eenvoudig mais van een maiskolf

Zo haal je eenvoudig mais van een maiskolf

Zo haal je eenvoudig mais van een maiskolf

Een zoete maiskolf, ingevet met een laagje roomboter en bestrooid met een snufje zout… Heerlijk! Zo krijg je het mais eenvoudig van de maiskolf, plús tips hoe je een maiskolf perfect bereidt.

Mais

Hoe snijd je eenvoudig al het mais van een maiskolf? We got this. Je hebt nodig: een grote kom waar je een kleiner kommetje ondersteboven in plaatst. Snijd vervolgens het onderste stukje van de maiskolf af, zodat de maiskolf prachtig rechtop staat op de onderkant van het kleinere kommetje. Nu snijd je het mais van de kolf en valt het mais in de grotere kom. Kortom, geen troep of rondslingerende stukjes mais. Nog niet helemaal onder de knie? Bekijk het filmpje hierboven!

Maiskolf bereiden

Hoe kun je mais het beste bereiden?

  • Mais kun je onder andere koken. Vul een pan met water en breng het aan de kook. Voeg wat zout toe en leg de maiskolven in de pan. Zorg voor voldoende water en kook de maiskolf voor zo’n vijftien minuten. Tip: je kunt meerdere maiskolven tegelijk bereiden door ze rechtop in een grote pan te koken. Voeg eventueel nog een klontje boter toe aan het water, voor extra smaak.
  • Wikkel een maiskolf in bakpapier en leg deze zo’n vijf minuten in de magnetron op de hoogste stand. Tussen de kolf en het bakpapier kun je ook een klontje boter doen. Om te smullen! Zit een maiskolf nog in z’n blad? Dan is bakpapier niet nodig.
  • Maiskolven roosteren op de barbecue is ook superlekker! Kook de maïskolven eerst in een pan en leg ze daarna op de barbecue voor een lekkere rokerige smaak. Keer ze regelmatig om, zodat alle kanten worden geroosterd.

 

Lees ook:
– Zo maak je zelfgemaakte pesto
– Hoe maak je een smoothie? Het stappenplan!
– Zelf kruidenboter maken