Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > ‘MAFS’-koppelsweekend: Daisy brandt Mick volledig af en krijgt in duizenden tweets de volle laag

‘MAFS’-koppelsweekend: Daisy brandt Mick volledig af en krijgt in duizenden tweets de volle laag

‘MAFS’-koppelsweekend: Daisy brandt Mick volledig af en krijgt in duizenden tweets de volle laag

De spanning is om te snijden in aanloop naar de grote ‘Married at First Sight’-finale. Vanavond is het eindelijk (het mocht even duren) zover, maar zo positief als we in het begin waren, zo weinig rooskleurig zien we het nu in. Bij steeds meer stellen breiden de eerste barstjes zich uit tot niet te repareren scheuren en dat koppelsweekend waarvan de experts denken dat het een positief effect kan hebben op enkele stellen…? Wij hebben er een (kei)hard hoofd in. Dít gebeurde er in deel één van ‘Married ’till First Fight’.

Cheers op de toekomst

Bij Rein en Danny gaat het, ondanks de mensonterende omstandigheden (haha) waar Danny mee moet dealen in Haarlem, best oké. Er wordt zoals we van de twee gewend zijn getierd en geklierd, maar toch lijken de twee mannen nu al erg gesteld op elkaar. Tijdens een gezellig etentje (je weet wel, zoiets dat je weleens meemaakte in een vorig leven) is het verrassend genoeg zelfs Rein die het voorzetje geeft voor een voortzetting van het samenwonen na de ‘officiële samenwoonweek’. Ze blijken er hetzelfde in te staan en willen de ander graag nog beter leren kennen, en moeten er zelfs al niet meer aan denken om niet naast elkaar op een luchtbed wakker te worden. Al glunderend, high five‘end en cheers‘end besluiten ze ervoor te gaan en ze leefden nog lang en gelukkig… Tót het koppelsweekend.

‘De plakker’ in actie

Bij Bert en Suzan was dat ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ ondanks de hoge verwachtingen halverwege de bruiloft al achterhaald. Na een dramatisch ongemakkelijke huwelijksreis nemen de twee op Schiphol afscheid, een kort moment dat wederom awkward is tot op het bot. Als een boerin met kiespijn bedankt Suzan Bert “voor een hele mooie vakantie en mooie ervaring”, waarna Bert haar tijdens het fijnknijpen nog maar eens influistert dat die ervaring “nog lang niet is afgelopen”. *kriebels. Suzan probeert alvast wat meer afstand te creëren – “Hé, ik spreek jou” – maar Bert benadrukt meteen dat ze niet zó makkelijk van hem afkomt: “Ik zíe jou”. *kriebelsagain. Bert zal Suzan wel bestookt hebben met appjes om ervoor te zorgen dat zij zich zou houden aan het doen van een ‘samenwoonpoging’, want hij heeft het voor elkaar gekregen dat hij mag logeren bij ‘Suus’. Wel twee hele nachtjes. Of nou ja, in eerste instantie.

Baldadige Bert

Want nog voordat Bert in de auto is gestapt, is het avontuur al met één nachtje ingekort onder het mom ‘rustig aan weer beginnen’. Eenmaal aangekomen durft Suzan het aan om Bert zelf het huis te laten verkennen en maakt daarbij een cruciale fout door te zeggen dat-ie “alles mag opentrekken”. Baldadige Bert laat dat zich geen twee keer zeggen en spit het hele huis door tot aan lades met “allemaal zwarte dingen” en het nachtkastje aan toe. Daarin stuit hij op een pot vaseline waar hij uiteraard meteen iets viezigs over kwijt moet. Eenmaal terug beneden steekt-ie van wal met de diepzinnige vraag “waar staan jouw schoenen”, waarna het tijd is voor een eerste drankje in de tuin.

Dat blijkt ook meteen het laatste drankje. Ietwat hakkelend gooit Suzan eruit dat ze van één nachtje toch liever ‘geen’ nachtje maakt – snappen we best, een indringer werk je toch het liefst met hoge snelheid weer naar buiten. Balen voor Bert: hij en zijn rolkoffertje maken met tegenzin (na slechts een half uur bij Suzan, schatten we zo in) rechtsomkeert. Hij hint nog naar en drankje, maar Suzan is overduidelijk blij dat het nu écht klaar is. Alleen nog dat koppelsweekend uitzitten.

In hoge snelheid richting de afgrond

Het spreekwoord ‘hardlopers zijn doodlopers’ lijkt Lars en Lizzy op het tengere lijf geschreven. Alles leek op rolletjes te gaan en we zagen de vlinders nog net niet echt door het beeld fladderen, maar zodra het samenwonen erop zit en de camera’s vertrekken, lijkt de liefde te bekoelen. Lars heeft na hun vermoeiende trage start (gaap) de versnellingspook eindelijk gevonden, maar jaagt daarmee Lizzy onverwachts in snelteinvaart weg. Hij is nog steeds dolenthousiast, maar Lizzy komt langzaam tot het besef dat haar gevoelens voor Lars wellicht niet kunnen uitgroeien tot verliefdheid. Volgens de jongste deelneemster van dit seizoen is Lars vanaf minuut één stapelgek op haar, appt hij haar continu en zou hij het samenwonen het liefst hebben doorgezet. Dat benauwde haar echter enorm en zorgde voor huilbuien en twijfels. Kan het koppelsweekend het tij nog doen keren?

Huwelijksramp

Mick en Daisy. Man. We vroegen ons af of het nog ongemakkelijker kon worden na hun trainwreck van een huwelijksreis en wat bleek? Dat kon, met gemak zelfs. Het gesprek op hun laatste avond in Portugal over het skippen van de samenwoonweek: tenenkrommend. Daisy denigreert er lekker op los (“Mag ik vragen wat je van je eigen communicatie vindt?”) en zoekt nog steeds alle problemen bij Mick en de experts in plaats van zich te beseffen dat ze zelf ook een aandeel heeft in haar huwelijksramp. Zelfs als Mick aangeeft dat Daisy’s verwijten hem flink geraakt hebben, dendert ze in volle vaart verder. Had Mick nou écht niet een beetje z’n best voor haar kunnen doen?

Carpoolen zat er niet in

Eenmaal op Schiphol valt ze haar familie huilend in de armen, zó’n drama was het avontuur met de man met wie ze nog geen één procent match voelde. Tante Anneke snapt er de ballen van, want “op papier klopt alles”. Maar goed, aan een negatieve, allesverwoestende houding doe je natuurlijk niet zoveel. De twee geven elkaar bij het afscheid niet eens een knuffel en als tante Anneke de ex-schoonfamilie nog een fijne terugreis wenst, kan er slechts een “dank je” en niet eens meer een “jullie ook” vanaf. Gezellig volk, die Amsterdammers. Gelukkig hoeven de buurtjes elkaar niet meer te zien. O, wacht. Dat koppelsweekend…

Beter Bed dankzij Syl en Fred

Maar niet overal is het kommer en kwel: Sylvia is na een aantal dagen zonder Freddy helemaal tot rust gekomen en kijkt er zelfs weer naar uit om haar man te zien. Goed nieuws! Fred pikt haar op in IJsselstein en neemt haar – na uiteraard een gezamenlijke duik op haar bed in het kader van nieuwe tradities – mee voor een weekendje weg aan de kust. Daar volgen ‘bedduik’ nummer twee van de uitzending, een fijne standwandeling en de conclusie dat beiden geen poephoofd hebben, waarna geconstateerd wordt dat het eigenlijk gewoon weer hartstikke lekker gaat met de twee. Fred blijkt de uit-stand te hebben waar Syl naar verlangde en samen hebben ze lol en genieten ze met volle teugen. Dit ‘MAFS’-koppel kan dat gevreesde koppelsweekend toch bijna alleen maar glansrijk doorkomen?

Aronderonsje

Datzelfde geldt eigenlijk voor Aron en Monique, die nog steeds in alle rust op een roze wolk door het experiment zweven richting de eindstreep. Na het samenwonen in haar huis is het tijd voor een ‘verhuizing’ naar het zijne, waar zij zich mede dankzij de moderne “bonen-massien” (#biertap) in de keuken meteen helemaal op d’r gemak voelt. Na het afvinken van het vaste cadeaumoment van de dag (een bos bloemen ditmaal) inspecteert ze de kamer where the Fifty Shades-magic moet happenen, ontdekt ze Aron’s ietwat underwhelming mannenhok en opent ze vast een Pinterest-bord voor de restyling van het dakterras. Deze twee hebben zóveel oog voor elkaar, dat we ons afvragen of zij überhaupt door zullen hebben dat er andere stellen aanwezig zijn tijdens het koppelsweekend. Moet goed komen.

Daar gaan we dan…

De tweede helft van de uitzending is het zover. Het koppelsweekend, dat voor de kijkcijfertjes uiteraard is uitgesmeerd over twee afleveringen, gaat van start. De experts en presentator Carlo Boszhard hopen dat de stellen iets zullen hebben aan het kunnen delen van hun verhalen en dat de deelnemers wellicht steun vinden bij elkaar. Voor sommigen blijkt dat hard nodig, want er lijkt nogal wat gebeurd. Zowel Rein en Danny als Lars en Lizzy arriveren onverwachts alleen bij de locatie en we zien gespannen koppies. Nadat Fred en Sylvia nog steeds helemaal happy de peppie ‘bedduik’ #3 doen en ook de rest – al dan niet gezamenlijk – een kamer heeft betrokken, is het tijd voor een voorstelrondje. Daarna volgt direct – ze klappen er lekker in – een vragenvuur van de experts in het bijzijn van iedereen. Helemaal niet ongemakkelijk.

Pieken en dalen

Zowel Fred en Sylvia als Aron en Monique komen zoals verwacht zonder kleerscheuren uit de strijd, in tegenstelling tot de vier andere stellen, bij wie het huwelijk wat stroef of zelfs helemaal niet meer loopt. Bert en Suzan leggen rustig uit waarom het tussen hen niet werkte, maar bij het zien van de happy couples barst Bert nog net niet uit elkaar van jaloezie. Lars en Lizzy balen allebei dat Lizzy niet hetzelfde voelt als Lars, en Rein en Danny lijken maar niet op één lijn te kunnen komen en hebben dankzij een communicatieprobleem het idee volledig vast te zitten.

So des Jus…

En dan… Daisy en Mick weer. Ook in het bijzijn van de andere koppels en de experts brandt Daisy Mick tot de grond toe af. Zó erg, dat Twitter geen goed woord meer voor haar over heeft. Voor iemand die zegt dat over een experiment dat niet eens heeft plaatsgevonden niets te zeggen valt, praat Daisy behoorlijk veel. We hebben haar vorige week bijna letterlijk horen zeggen van niet, maar nee hoor, Daisy is al die tijd met Mick écht op haar gemak geweest. Zij was dan ook degene die übergemotiveerd en positief al haar tijd en energie in dit avontuur heeft gestoken, in tegenstelling tot Mick. Zij heeft fatsoen, hij niet. En ze is écht niet boos hoor, dat lijkt alleen maar zo. So des Jus, zeg. Iets met een pot, een ketel en verwijten? Respect voor Mick dat-ie zo rustig blijft en haar nog werkende enkel met rust laat. Spraken ze maar écht Chinees en Japans, dan was dit gesprek misschien nog enigszins om aan te gluren.

Lees ook
Meest zwart omrande ‘goede’ afloop in ‘MAFS’ ooit: gelukkig stel krijgt hartverscheurend nieuws

Avondje (ont)spanning

Hoog tijd voor wat ontspanning in het bubbelbad, zou je denken, maar ook in de jacuzzi volgt er gesnauw en gesneer. Deze keer echter niet van Daisy, maar van Rein, die uitvalt tegen Danny (“Hou gewoon even je bek dicht!”) om een onbenullig grapje én een nare opmerking maakt over het leeglopen van het bad zodra Mick erbij komt. Nee, naast Daisy scoort ook Rein weinig punten in deze één na laatste aflevering. Volgens Danny maakt een jacuzzi meer kapot dan je lief is en ook wij vrezen het ergste… Op naar de grote finale dan maar.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Moet niet gekker worden hoor, 7500 (!) MAFS-tweets op één avond. Het was weer lastig kiezen:

Rein en Danny

Bert en Suzan

Lars en Lizzy

 

Mick en Daisy

 

Freddy en Sylvia

Aron en Monique

En verder

Tekst: Justine Wouterson | Beeld: Still