Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > ‘MAFS’-lovers, zet je schrap: er staat een spiksplinternieuw seizoen ‘from down under’ voor de deur

‘MAFS’-lovers, zet je schrap: er staat een spiksplinternieuw seizoen ‘from down under’ voor de deur

‘MAFS’-lovers, zet je schrap: er staat een spiksplinternieuw seizoen ‘from down under’ voor de deur

‘Married At First Sight’-liefhebbers, maak je borst maar nat. Terwijl we nog zeker een half jaar moeten wachten op een nieuwe reeks uit eigen land, staat er wél een hagelnieuw seizoen van het explosievere, spectaculairdere en intensere ‘MAFS Australië’ voor de deur. Op Videoland verschijnt bíjna de eerste aflevering van alweer de achtste reeks.

Countdown (under)

Over precies één week, op 7 juni, gaat het feest weer beginnen bij de streamingsdienst. Elke werkdag een spiksplinternieuwe aflevering van het down under-drama, het rebelse zusje van het programma in Nederland. We kunnen in totaal zo’n zes weken gaan genieten van het spektakel, want het seizoen telt maar liefst 32 afleveringen.

Niet op netjes-eiland

En wie denkt dat het drama met Henkie en Wenkie hete tv was en de Australische variant nog nooit heeft gezien, staat heel wat te wachten. Het programma lijkt haast in niets op de ogenschijnlijk brave productie uit eigen land, maar is – we kunnen er niets anders van maken – vermaak van de bovenste plank. Een beetje zoals ze in Temptation weleens gezegd is: “We zijn hier niet op netjes-eiland, hè?” (insert Vlaams accent).

Meer spektakel

In de Australische variant volgen we anders dan bij ons niet vijf of zes stellen, maar wel twaalf koppels tijdens hun spannende huwelijksavontuur. Alle matches trouwen er in dezelfde week, waarna ieder stel een aantal dagen op huwelijksreis gaat. Dan begint het samenwonen. Dit gebeurt echter niet bij de koppels thuis, maar in één gebouw in Sydney waar de stellen allemaal hun intrek nemen in een eigen appartement. Daardoor leren de koppels elkaar allemaal goed kennen en beleven ze het experiment écht samen. Dat kan echter tot ongemakkelijke situaties leiden, want dat iemand valt voor de partner van een ander, is al meer dan eens voorgekomen.

Explosieve tv

Iedere week ontmoeten alle stellen elkaar ook tijdens een dinner party, waar het er soms verhit aan toe gaat. Ook worden er wekelijks verbindingsceremonies gehouden. Tijdens die ceremonies wordt gekeken naar de vooruitgang die de koppels wel of niet hebben geboekt en kunnen de deelnemers aangeven of ze willen doorzetten, of liever hun biezen pakken. Dat laatste mag echter alleen als beide partners die keuze maken. Ook deze momenten verlopen dikwijls explosief met verwijten over en weer, tranen, ruzies en sóms affaires die aan het licht komen.

Lees ook
Oelala: is Martien met déze ‘MAFS’-deelnemer op date geweest?

Succesmatches en baby’s

Maar hoewel er meer drama bij komt kijken dan in een gemiddeld GTST-seizoen, doen de Aussies het qua succesvolle matches toch een stuk beter dan de Nederlanders. Er bleven diverse koppels samen en zijn al meerdere baby’s geboren, onder wie het kleintje van Jules en Cameron vorig jaar, één van de favoriete koppels van seizoen zes (bij ons in 2020 uitgezonden). Van dat seizoen bleven vier van de twaalf koppels getrouwd, van wie er nu nog steeds twee samen zijn. Wat staat ons de komende reeks te wachten? Wij zijn er vast helemaal klaar voor.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Videoland | Beeld: Getty