Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Rampzalige huwelijksreizen in ‘MAFS’: Twitter maakt gehakt van onmogelijke Bert en Daisy

Rampzalige huwelijksreizen in ‘MAFS’: Twitter maakt gehakt van onmogelijke Bert en Daisy

Rampzalige huwelijksreizen in ‘MAFS’: Twitter maakt gehakt van onmogelijke Bert en Daisy

‘Married at First Sight’ voor deze week zit er weer op. Wat zeggen we: het complete seizoen zit er al bijna op! Want zo traag als het programma in het begin was, zo rap vliegen we er nu doorheen. Volgende week is het tijd voor de laatste twee afleveringen met daarin de langverwachte ontknoping, waarbij – zo blijkt uit de uitzending van dinsdag – wellicht dingen anders gaan lopen dan we de afgelopen weken hebben voorspeld… Spannend! Maar we nemen eerst aflevering dertien even onder de loep, waar uiteraard weer genoeg in gebeurde.

Vechtlust

Na een dramatische start van de huwelijksreis beginnen Mick en Daisy in Portugal vol goede moed aan een nieuwe dag. Althans, Mick gaat voor een nieuwe ronde, nieuwe kansen, maar we hebben het idee dat Daisy al opgegeven heeft, ook al beweert ze van niet. Mick is van plan de geïnteresseerde, ondernemende man te zijn die Daisy verlangt en laat de “slappe duikelaar” achter in zijn hotelkamer. Een workshop pottenbakken moet weer voor wat verbinding en gezelligheid zorgen, maar Mick’s eerste voorzichtige stapjes naar een dieper gesprek (“heb je bloempotten thuis?”) worden door Daisy afgekapt en genegeerd. “Mick maakt het superongemakkelijk, dus ik kan maar beter van het uitzicht genieten, want van een gesprek ga ik me niet beter voelen”. Ja Daisy, Mick is degene die het ongemakkelijk maakt.

Wás het maar ‘dol fijn’

Toch blijkt tijdens het kleien (want zeg eerlijk, de vorm van een pot is niet eens in de buurt geweest) dat Daisy nog kan lachen! Alleen is dat niet om Mick, maar om zichzelf en haar ehm, creatie. Daisy lijkt weer iets beter gemutst en dus bestaat de kans dat het duo het misschien nog leuk gaat hebben in een waterpark/Portugees Dolfinarium. Het begint goed, want als ze Mick vraagt wat hij graag zou willen doen in het park, krijgt ze warempel antwoord: Mick is wel in voor gekkigheid met een bandje en een ritje reuzenrad. Nou, Daisy, follow the leader! O nee… Mick mag alles kiezen, maar het reuzenrad mag-ie alleen proberen (alsóf je dat in je eentje zou willen doen). En dat dobberen op een bandje blijkt toch ook niet aan haar besteed en dus gaat Mick met de cameraman het water in, met wie hij nog beter een gesprek lijkt te kunnen voeren dan zijn vrouw.

Zuurgraad

Terwijl Mick in de wildwaterbaan tot de conclusie komt dat het gebrek aan lol misschien wel key is voor het mislukken van het experiment, voelt Daisy zich “verloren, niet fijn en oncomfortabel” (onthou deze uitspraken voor volgende week, mensen). Ja meid, met zo’n houding snappen we dat wel. Als je toch al besloten hebt dat er geen relatie in zit, kun je toch op z’n minst proberen het zo gezellig mogelijk te maken? Zak een avondje door, til er niet zo zwaar aan, bedank elkaar voor de kans en ga lekker je eigen weg – jammer, maar helaas. Je hoeft niet altijd door de zure appel heen te bijten, je kunt ook gewoon een nieuwe pakken.

Jodel-kungfu

Gelukkig gaat het er in de Oostenrijkse bergen een stuk rooskleuriger aan toe. Het regent nog steeds cadeautjes, er wordt gezoend, er zijn vlinders en op een allerlaatste date wordt er romantisch gejodeld (echt, wie verzínt deze uitjes?!). Terwijl Aron ongemakkelijk hier en daar een kreetje loslaat en liever een echte kungfu-les had gehad, gaat Monique er volledig voor en da’s heerlijk om te zien (zat er toevallig al een spiritusje in?). Vooral omdat ze zelf oprecht onder de indruk is van haar eigen jodelkunsten. De twee hebben genoten van de huwelijksreis, waarbij ze volledig opgingen in elkaar en de camera’s soms bijna vergaten, en maken zich klaar voor de échte uitdaging van dit experiment, samenwonen.

Monique le Duc

Monique vindt het “superspannend” dat zij en Aron elkaar nu hun eigen leven gaan laten zien en dat snappen we wel. Want wat vindt Aron eigenlijk van al die kinky ‘decoratie’ in de slaapkamer van Monique? Een wand vol zwoele foto’s van Monique zelf, pikante lingerie, een kanten masker, een veer én ‘een kaars’ doen hem blozen en hij verwacht “een dol avondje”. Maar helaas, volgens Monique zijn de items enkel bedoeld om het Fifty Shades-thema vorm te geven. Kijk Mo, je lijkt ons een oprechte vrouw, maar hier geloven we dus geen snars van. Jongens, goed kijken of Aron volgende week met opvallende rode vlekjes op z’n rug de jacuzzi in plonst, want waar rook is, brandt een kaars. Anyways: het voorspel bestaat uit een pizzaatje bestellen en nóg een hete verrassing van Monique in de vorm van een lief kaartje bovenop Aron’s dampende pizza. Na het eten breekt ook hij een nieuwe voorraad cadeautjes aan en de love boat vaart kalmpjes verder.

Bubbels en droog staan

Wie dacht dat Rein en Danny hun meest avontuurlijke momenten op Kos hebben beleefd, heeft het mis. De twee gaan roadtrippen naar Haarlem en daar overnachten in het huis van Rein. Zónder bed, zónder wc, zónder douche – zonder überhaupt stromend water – en zónder wijnglazen. Niks voor Danny, maar dapper als-ie is waagt hij een poging, alleen niet voordat de teleurstellende trouwcadeaus zijn uitgepakt (“er staan niet eens flamingo’s op deze mokken”), er een confettikanon is ontploft en er weer een fles bubbels soldaat gemaakt is. Die was trouwens wel nodig, want dat gesprek over hoe lang de twee ondanks hun alcoholinfuus al droog staan, was eh, bést awkward.

Haarlems horrorhuis

Dan wordt vanuit Echt koers gezet naar Haarlem, waar Danny al gauw ontdekt dat samen ‘wonen’ in Rein’s paleis er niet in zit. Niet zonder alle basisvoorzieningen die ontbreken, maar ook niet als het af is, want die minuscule kledingkast onder de trap voor twee personen vindt-ie pure horror. Net als het slapen op een luchtbed, tandenpoetsen in de tuin, niet kunnen douchen (waar moeten die twee eigenlijk naar de wc?) en niet in de spiegel kunnen checken of z’n nieuwe AliExpress-niemendalletje hem wel echt zo onaantrekkelijk maakt als hij hoopte. Volgens Danny is home where you can be you en dat zit er in Haarlem nog even niet in voor hem. Gelukkig voelde Rein zich in Echt wel helemaal op z’n gemak in ‘zijn’ nieuwe home, dus we zijn nog niet game over.

Bertje toch

En dan Bert en Suzan. Nadat Bert in de uitzending van maandag zichzelf op meesterlijke wijze belachelijk maakte, leek hij niet dieper te kunnen zinken. Dinsdag bleek de bodem van de put echter nog lang niet in zicht. Bert gedraagt zich niet alleen (véél te) jong, maar blijkt ook daadwerkelijk nog te passen in z’n lievelings T-shirt van toen-ie acht was. ‘Pleaser‘ Suzan vindt het shirt zogenaamd wel “super cool” en durft Bert erin mee uit eten te nemen, hopend op een diepgaand gesprek waarvoor beiden vragen hebben voorbereid. Maar helaas, stuiterbal Bert blijkt niet alleen een ster in de verkeerde dingen zeggen op het verkeerde moment, maar ook in überhaupt niks zeggen op het goede moment. Kom óp man, je kunt toch wel iets noemen waar je trots op bent? Je carrière, de band met je ouders, je Flippo-verzameling, verzin dan in ieder geval íets. Maar hij komt niet verder dan “ik ben trots op mijn vrouw” en heeft zelfs daar geen argumenten voor. #huilon

Handjes thuis

Ja, #huilon. Dat dacht Suzan ook, want de volgende ochtend zit ze er helemaal doorheen en wordt ze in tranen wakker. De situatie benauwt haar, ze mist het alleen zijn en neemt “vooral lichamelijk” afstand van grijpgrage Bert, die tot zíjn verdriet even niet in haar buurt mag komen. Hij zegt de boodschap te begrijpen en de twee nemen even afstand om bij te komen. Stiekem komt Suzan dan al tot de conclusie dat het er met Bert niet in zit, terwijl hij de bui al voelt hangen en ehm, ‘soort van’ emotioneel snikt dat-ie nooit meer iemand tegen gaat komen die zo goed bij hem past als Suzan. Nou Bert, als je een beetje normaal gaat doen valt er wellicht nog wat te repareren! O nee, mislukt. Nog geen vijf minuten nadat ze weer een poging wagen om het sámen leuk te hebben, flapt Bert er opnieuw een rits schuine opmerkingen uit waar Suzan nu net zo klaar mee was. Bert snapt er écht geen hol van. Maar goed, kun je een kind dat echt kwalijk nemen?

Witlof from Lars en Lizzy

Over naar de andere kids van de show. Lars en Lizzy gaan samen kokkerellen voor hun ouders, die met z’n allen bij Lars thuis komen dineren. Zonder enige feestmaalinspiratie stapt het stel een supermarkt binnen, waar de spannende jacht naar een voor-, hoofd- en nagerecht begint. Het wordt in ieder geval carpaccio uit een pakje en een pastagerecht uit de oven waar flink paprika voor wordt ingeslagen. Wat daarvan over is eet Lizzy gewoon op brood. Thuis blijkt echter dat Lars niet meer kan dan een ei koken en dat Lizzy de kern van de witlof niet kan vinden en niet weet hoe je een tafel dekt, dus dit ‘familiediner’ tot een goed einde brengen, wordt een spannende. Gelukkig lijken de Brabantse ouders voornamelijk bezig met de vlinders bij hun kinderen en het nageslacht waarvoor de twee moeten gaan zorgen. Dan neem je zo’n carpaccio gewoon voor lief, toch?

Lees ook
Twitter kan ook wel een shotje spiritus gebruiken: nieuwste ‘MAFS’ is ongemakkelijkste aflevering ooit

Rollercoaster

Bij Freddy en Sylvia gebeurde maandag waar niemand rekening mee hield. Het werd Syl allemaal teveel en Freddy wist zich geen raad met haar onthulling, waarna hij nog nét niet direct zijn trouwring op tafel gooide. Als we Freddy dinsdag dan ook horen zeggen dat er “iets kapot is gegaan” voor hem, breekt ons hart een beetje. Komt dit nog wel goed? Ondanks de enorme dip waar het koppel in beland is, lijken ze zelf – godzijdank – nog goede hoop te hebben. Op Schiphol nemen ze afscheid met een emo-knuffel, waarna ze ieder terugkeren naar hun eigen stulpje voor een paar dagen rust. We snappen het best, door mee te doen aan zo’n programma beland je natuurlijk in een heftige rollercoaster. Of anders gezegd, een achtbaan. Het voorstukje van maandag geeft in ieder geval te denken dat Syl en Fred er goed aan hebben gedaan wat afstand te nemen: er staat een uitje op de planning ínclusief synchroonspringen op een hotelbed. Nee, we schrijven dit duo zéker nog niet af.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Mick en Daisy

Aron en Monique

Rein en Danny

Bert en Suzan

Lars en Lizzy

Freddy en Sylvia

En verder

Nou, ja dus…

Tekst: Justine Wouterson | Beeld: still