Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Twitter kan ook wel een shotje spiritus gebruiken: nieuwste ‘MAFS’ is ongemakkelijkste aflevering ooit

Twitter kan ook wel een shotje spiritus gebruiken: nieuwste ‘MAFS’ is ongemakkelijkste aflevering ooit

Twitter kan ook wel een shotje spiritus gebruiken: nieuwste ‘MAFS’ is ongemakkelijkste aflevering ooit

Kijkers van ‘MAFS’ wisten maandagavond niet waar ze het zoeken moesten. De uitzending hing van ongemakkelijkheden aan elkaar en was eigenlijk niet om aan te zien. Of nou ja, wel natuurlijk, in het kader van leedvermaak. Dat het er vanavond maar minder pijnlijk aan toe mag gaan (please). Maar eerst: een samenvatting om nog even fijn bij in elkaar te krimpen van ellende.

Gewoon ‘nee’, Bert

Bert en Suzan, het begon zo mooi. Tót die foute opmerking en die grijpgrage handjes van Bert in beeld kwamen, misschien wel de grootste afknappers van dit hele MAFS-seizoen. Toch installeerden we ons vol goede moed voor de nieuwste aflevering, waarin misschien wel zou blijken dat Bert de zenuwen gewoon niet zo goed onder controle had op de bruiloft. Maar helaas, amper aangekomen in de hotelkamer op Sicilië gaat het al mis. Het blijft schuine opmerkingen regenen (Bert, Suzan aansporen om te douchen zodat je kunt kijken? Nee) en hoewel Suzan nú nog van mening is dat zij en Bert echt ‘ziekelijk veel’ op elkaar lijken, weet de kijker inmiddels beter.

Geen plek in de friendzone

Wellicht was het een teken van boven dat die boot het niet deed. Zo van, ‘Suzan, stop ermee en ga naar huis’. Maar Suzan is geen quitter en gelooft er nog in, ondanks dat ze de volgende blunder van Bert al incasseert nog voor ze aan boord stapt. (Bert, Suzan vragen of ze het over parasailen of seksen heeft? Nee) Terwijl Bert steeds banger is in de friendzone te belanden, is Twitter ervan overtuigd dat er zelfs in Suzan’s vriendenkring geen plek meer is voor Bert. Gedurende een cultuursnuifdagje glipt Bert z’n vingers tijdens een dansje weer schaamteloos tussen Suzan’s kadetten en blijft hij de taal van een hitsige middelbare scholier uitkramen. (Bert, roepen that your bride needs to get wet en een geïnteresseerde Suzan storen met Shrek-grappen in een kerk? Nee) In de preview van vanavond lijkt een vermoeide Suzan (die naast Bert natuurlijk ook geen oog dicht doet ’s nachts, arme vrouw) ook eindelijk in te zien dat ze beter naar huis kan gaan. Zou het écht zo snel klaar zijn?

Mickpunt van kritiek

In Portugal gaat het al niet veel beter (kon het daar überhaupt nog slechter?). Mick heeft er moeite mee om na vijf jaar alleen te zijn geweest nu plots wakker te worden naast een toppertje. Dat toppertje is dan ook behoorlijk intimiderend en lijkt – ondanks de voorspelling van haar vader – niet snel tevreden. Mick kan in Daisy’s ogen eigenlijk niets meer goed doen en krijgt de volledige schuld van de ongemakkelijke sfeer, en ondertussen lijkt Mick ook oprecht te geloven dat het allemaal aan hem ligt. Ok, er had wat meer pit in gekund, maar de jongen is een ‘acclimatiseerder’. Hij krijgt bovendien nauwelijks de kans om een goed gesprek te voeren met Daisy, die nergens op ingaat en hem nul ruimte geeft om te ontdooien. Vinden wij dan.

Tegeltjeswijsheid

Na een gesprek met MAFS-expert Pablo Bakarbessy – die de situatie toch ook niet helemaal helder lijkt te hebben – krijgt vooral Mick de taak iets in zijn aanpak te veranderen. Maar zou dat nog zin hebben, of heeft Daisy hem stiekem al definitief afgeschreven? Het lijkt erop, want de twee hebben de hotelkamer nog niet verlaten of ze is alweer op haar teentjes getrapt. Nou ja, ze is in ieder geval enorm door haar enkel gegaan en Mick denkt dat hij ook híer schuldig aan is (que?). De gemiddelde man had waarschijnlijk al lang gezegd: ‘De mazzel!’, maar bewonderenswaardig genoeg ziet Mick nog steeds Daisy’s goede kanten en is hij bereid een hele pizza te eten, met het risico dat het laatste stukje misschien niet te beren is. Als ze nog een paar dagen plat ligt, mag Daisy gewoon op zijn rug mee naar het zwembad, want haar laten liggen is een no go. Kijk Mick, zo bewijs je dat je op de grond ook gewoon een zes kunt gooien.

Pizza perfect

In Toscane lacht het geluk Freddy en Sylvia nog steeds toe, toch een opluchting na al die dompers hierboven. De twee duiken tijdens een romantische date samen de keuken in om de door Freddy zo geliefde Italiaanse pannenkoeken te bakken. In de volksmond ook wel ‘pizza’ genoemd. André van Duin galmt tussen het glooiende berglandschap uit de speakers en Fred en Syl zijn hélemaal in de mood. Ook op locatie – een “mooi house” – blijft het gezellig: Syl kneedt het deeg, Freddy kiest de toppings, waarna hij zijn vrouw bijna knock-out mept door als een majorette de pizzaschep in het rond te twirlen. Ze schuiven hun lunch in de oven, geven elkaar een high five waarna een sfeervol wolkje bloem opstuift en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Maar dan. Nee. Ook híer slaat plots het noodlot toe. Want: Sylvia voelt “flats boem” ineens vlinders in haar buik. Da’s toch iets positiefs, zou je dan denken. Maar in het geval van Sylvia, die in haar leven de nodige teleurstellingen op liefdesgebied heeft ervaren, betekent dat het startsein voor zelfsabotage.

Van de kaart

Twitter houdt het dan ook niet meer als Syl tijdens het eten van een ijsje (of twee) besluit een bom te droppen. Terwijl Fred zijn gelatino a la banana opsmikkelt, vertelt Sylvia hem dat de hele situatie haar benauwt, dat Fred heel erg leuk maar ook behoorlijk heftig is en dat ze daar even van moet bijkomen, in haar eentje. Maar de grootste schok komt nog: Freddy legt zich er meteen soort van volledig honderd procent bij neer. “O, dan zat het er niet in”, aldus Fred, die oppert dat het helemaal prima is om de trouwringen af te doen en er een punt achter te zetten. “Dan eten we een patatje, pakken we de koffer in en maken we er een eind aan.” De lieverds, allebei helemaal in de war. Weten ze elkaar na een paar dagen rust weer te vinden? We hopen van wel, want dit koppel had van dit seizoen toch wel de grootste gunfactor.

De klos op Kos

Op Kos is de laatste dag van de huwelijksreis van Rein en Danny aangebroken. Na een dramatisch paardrij-uitje wil Danny laten zien dat hij met voertuigen voorzien van handrem en knipperlicht wél goed overweg kan. Met matching pantersjaaltjes om de nek sjezen ze in een buggy het Griekse eiland over, waarbij de kijker na iedere bocht bang is dat Rein een ravijn in is geslingerd. Terwijl de twee bovenop een berg bedenken dat het hoogtepunt van het eiland toch wel hún aankomst op Kos moet zijn, duurt het niet lang voor ook het dieptepunt aan hen toegeschreven kan worden.

De Griekse garnaal, het meest awkward van allemaal

Want als Rein tijdens het garnalen pellen meezingt met het nummer Can’t help falling in Love en Danny vraagt of dat toepasselijk is, ontstaat er pijnlijke televisie met een hoofdletter P. Rein lijkt Danny’s vraag te negeren, die vervolgens net zo lang blijft vissen tot Rein antwoord geeft met… “Eetsmakelijk, schat”. Danny is “even van z’n stuk”, maar niet zo erg als de kijker thuis, die inmiddels ook wel een glas bubbels kan gebruiken. Eenmaal in Nederland beginnen de twee echter aan de ‘samenwoonweek’ alsof er niets gebeurd is. Rein is onder de indruk van ‘zijn’ nieuwe huis, Twitter van de drankvoorraad van Danny en Danny van het feit dat hij en zijn hubby qua dekbedsets wél helemaal op één lijn zitten. We houden de moed erin.

Tiener

Ondertussen komen Aron en Monique, zonder twijfel dé verrassing van het programma, aan in Salzburg, waar het regent dat het giet. Cadeautjesregen, welteverstaan, want Aron tovert uit alle hoeken en gaten verrassingen voor zijn kersverse vrouw. En met ieder pakje dat zij uitpakt, lijkt Aron haar meer in te pakken. De romantiek spat van het scherm tijdens het golfen en tijdens een koetsritje met bloemetjes en schapenvelletjes, waarbij Monique spontaan weer even in haar Máxima-mood van de trouwdag schiet. De twee spreken zelfs uit al een beetje verliefd te zijn, maar goed, dat soort uitspraken ontvallen je nou eenmaal iets makkelijker na een paar shotjes spiritus. Aron lijkt Monique’s droomman, Monique is Aron’s zonnetje en samen drinken ze mojitootjes bij de ondergaande zon terwijl ze – al dan niet voor de camera – ontdekken of de ander een beetje lekker kan zoenen. Ja, dit kan ‘m tóch weleens gaan worden.

Lees ook
Keuzestress 2.0 en ‘vunzige’ opmerkingen en acties van brave ‘MAFS’-deelnemer shockeren kijkers

Lars en Lizzy

In de nieuwste uitzending was er – waarschijnlijk vanwege de enorme hoeveelheid drama bij alle andere stellen – weinig ruimte voor Lars en Lizzy, die op bezoek gingen bij Lizzy’s huis. Eh, dat van haar ouders, dus. Daar kreeg Lars om te beginnen een uitgebreide rondleiding langs de zithoek, de fotomuur en de zonnebrillenvitrine van zijn vrouw, waarna hij inspecteerde of Lizzy haar kamer wel netjes had opgeruimd. Dan komt ook opa Witlox op bezoek, die voor de meest hilarische uitspraak van de uitzending zorgt als hem gevraagd wordt of hij Lizzy en Lars bij elkaar vindt passen. “Ja, ze hebben hetzelfde gezicht. Als hij z’n haar laat groeien, zijn het net twee zussen”. Dan krijgt opa een slabber om en is het tijd voor een een good ol’ overdosis Chinees. Fluitend door naar het keuzemoment, dus? Misschien. Maar misschien ook niet… #omg

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bert en Suzan

 

Mick en Daisy

Sylvia en Freddy

Rein en Danny

Aron en Monique

Lars en Lizzy

En verder

Tekst: Justine Wouterson | Beeld: Still