Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > De omgekeerde wereld in ‘MAFS’: lapdances bij de oudjes en seniorenactiviteiten bij de verliefde pubers

De omgekeerde wereld in ‘MAFS’: lapdances bij de oudjes en seniorenactiviteiten bij de verliefde pubers

De omgekeerde wereld in ‘MAFS’: lapdances bij de oudjes en seniorenactiviteiten bij de verliefde pubers

De huwelijken in ‘Married At First Sight’ voelen een beetje als de derde coronagolf. Je wéét dat ze een keer gaan komen, maar hoe en wanneer… da’s één groot raadsel. Maar geloof het of niet, in aflevering negen is op één stel na iedereen nu daadwerkelijk getrouwd. Met onze tweede portie ‘MAFS’ van deze week achter de kiezen kijken we uit naar het allerlaatste huwelijk, de huwelijksreizen én het eerste rondje samenwonen. Maar eerst nog even nagenieten van de nieuwste aflevering.

(Re)Nee, doe maar niet

Het was een teaser van jewelste maandag: Monique’s ex René zou wel even zijn momentje gaan pakken tijdens de ceremonie en zijn eerste zin klonk behoorlijk onheilspellend. Gelukkig viel het allemaal wel mee en wilde hij Monique maar wat graag overdragen aan haar nieuwe hubby, om zeker te weten dat ze niet meer bij hem terugkomt. Dat gezegd hebbende, blijft het enigszins opmerkelijk; de trouwceremonie kapen om een verhaal over jezelf en je verleden met de bruid af te steken. Da’s júist op een huwelijk waarbij het bruidspaar elkaar nog niet kent not echt done, lijkt ons. Maar goed, we hebben wel weer iets om los op te gaan – dánk, René – en dankzij die fijne veeg uit de pan van de BABS (“Monique valt op foute mannen”) houdt-ie hopelijk de rest van het feest z’n waffel.

Nel kan op de reservebank

Gelukkig hield Aron zich – na een ongemakkelijke blik richting Monique als René zijn verhaal start – goed staande. Na de geloften van Monique en een romantisch verhaal van hemzelf over samen het leven door dansen op Ed Sheeran-nummers, blijkt dat moeder Nel buiten de boot valt deze ronde. Monique wil Aron zelf en zegt volmondig ‘ja’. Drie seconden na het moment suprême lijken de twee er al van overtuigd dat ze écht een ‘perfect’ match zijn. We zijn benieuwd hoe lang dat duurt (rijdt iemand de camper al voor?), maar wie weet verrassen ze ons.

Lekker met de meiden

Bij onze paradijsvogels gaat het van een leien dakje. Danny heeft de vliegreis overleefd en in matching flamingo-zwembroeken valt Rein als een blok voor Danny… de jacuzzi in. De twee fantaseren over romantische eilandtourtjes in een cabrio, maar scheuren de volgende dag in en smurfblauwe (íets moet blauw zijn als de bruiloften op hun eind lopen) Volkswagen Polo rond. Letterlijk ‘rond’, want de twee passeren meermaals dezelfde locaties wanneer ze met hun bolide een looproute proberen te volgen. Twee constateringen: 1. de reislustige Rein heeft misschien tóch minder roadtrip-ervaring dan-ie doet vermoeden. En 2. Rein ziet er goed uit, maar blijkt zijn looks ook erg nodig te hebben om iets te compenseren: een soort hinnik-knor-lach waar Carlo sówieso op gaat oefenen voor een nieuw seizoen De TV Kantine. We liggen gevouwen.

Ouzo laat je die telefoon niet met rust, Rein?

Vervolgens tikt het olijke duo een opblaasbare surrogaat-Petra op de kop – “Have you him empty?” – en vervolgen ze hun ‘autoroute’ richting de boulevard ehm, lopend. Jaloersmakend trouwens hè? Mensen die in een fysieke winkel iets mogen kopen, met écht geld, zonder mondkapje. Anyways: dan krijgt de kijker het benauwd. Danny ontdekt waar hij en Rein níet op matchen: Rein’s “memory-ding”, ook wel te omschrijven als extreme fotografiedrang. Terwijl Danny het liefst romantisch keuvelend diep in de ogen van zijn vent wil kijken, tuurt Rein liever naar zijn telefoon, waarmee hij iedere vissersboot en souvlaki die hij tegenkomt vast wil leggen. Ergens schattig dat-ie elke minuut van deze bijzondere ervaring met Danny ziet als een kodakmomentje, maar Rein… er is zeg maar ook eh, een professionele cameraploeg die alles 24/7 voor jullie vastlegt. Zijn dit de eerste scheurtjes, of wijntje erin en door?

Rondje van de zaak

Voor onze Mokumse match gaat het feest nu echt beginnen. Bij Mick lijkt de temperatuur wat gezakt, maar net als-ie denkt ‘ik heb het moeilijkste gehad’ en met een opgehesen broek aan het luchtigere deel wil beginnen, blijkt dat bij een bruiloft allerlei tradities en ‘regeltjes’ horen waar hij nog nooit van gehoord heeft. Taart samen aansnijden en die romantisch met z’n tweeën opsnoepen terwijl de catering de gasten bedient… hoezo? Mick wil gewoon lekker zelf een puntje aan z’n vrienden geven. We kunnen het hem moeilijk kwalijk nemen, want zoals-ie zelf al zegt: “ik trouw voor het eerst”.

Singer-songstalker

Gelukkig krijgt de héus niet zenuwachtige Mick (haha) de kans om bij te komen van alle aandacht tijdens een onderonsje met Daisy tussen de bomen, waar ook de veelbesproken singer-songwriter uit de struiken springt met een gepersonaliseerde ballade. Ongemakkelijk, maar aan deze door een twitteraar omschreven “low budget Stef Bos” valt zowel binnen als buiten gewoon níet te ontkomen, zo blijkt. Daisy moet ook gedacht hebben: ‘kras op, ik wil aan m’n vragenvuur beginnen’, al is het misschien beter om de overrompelde Mick daar op een later moment mee te overvallen. Als dit hele circus voorbij is, is-ie vást weer wat meer zichzelf. Al voorspelt het voorstukje van volgende week dat ‘zichzelf zijn’ misschien niet helemaal is wat Daisy voor ogen had… Gaat dit wel goed?

Alle remmen los

Bij Lars en Lizzy is het ein-de-lijk tijd voor actie. De twee gaan voor een ritje rodelbaan, iets waar stoere politieman Lars zich natuurlijk van z’n beste kant kan laten zien. Maar nee, Lizzy blijkt de snelheidsduivel en Lars de bange poeperd, die nadat Lizzy hem 37 keer commandeert om niet te remmen – “want remmen is angst” – misschien nog wel banger is om tegen haar in te gaan dan onderweg uit de bocht te vliegen. Op het enige stuk waar-ie namelijk móet remmen, het eindpunt, trekt-ie niet eens aan de hendel. Wel moet-ie genoten hebben van een klaarwakkere en actieve Lizzy, die volgens hem de rest van tijd voornamelijk gaapt en moe is. Maar wat wil je ook, dat Zwarte Woud is toch gewoon slaapverwekkender dan een Diazepammetje? Steeds meer kijkers vragen zich dan ook af was er mis is gegaan bij het verdelen van de huwelijksreizen. Was dit tripje niet gewoon voor Freddy en Sylvia bedoeld?

Brave burgers

Dan maakt het burgerlijke stel een klein uitstapje naar Heel Holland Bakt als ze samen een traditionele Schwarzwälder Kirschtorte mogen bakken. Even lijken ze uit de band te springen als Lizzy dreigt Lars met slagroom te bewerken, maar wederom blijken de twee zo braaf dat zelfs een kleinschalig slagroomgevecht er niet in zit. Toch kun je zeggen wat je wilt, maar de twee ogen nog steeds als de beste match van dit seizoen. Ze hebben het leuk, vinden elkaar aantrekkelijk en spreken al over kriebels. Én Lizzy wil zelfs liever bij Lars zijn dan na de reis haar paps en mams weer in de armen vliegen. Da’s toch schattig, mensen.

Leeftijd is maar een getal, Syl

In deze uitzending kregen we gelukkig iets meer van Freddy en Sylvia te zien, die het steeds beter met elkaar lijken te vinden. Alhoewel, Fred lijkt nog steeds iets enthousiaster dan Syl, die spontaan in d’r champie stikt bij een ‘verkering’-misverstand. Sylvia’s zus constateert dan ook dat de bruid wel iets gespannen en gereserveerd was, waarvan de reden snel duidelijk wordt: Sylvia vindt Freddy aan de oude kant. “Over tien jaar is hij wel tachtig”, laat ze bezorgd vallen, zich nog niet beseffend dat zij dan zeventig is en dat het verschil eigenlijk helemaal niet zo groot is. Daarbij komt dat Freddy op dansvloer aantoont meer levensenergie in zich te hebben dan de gemiddelde veertiger en in tegenstelling tot zijn vrouw nog wél een brief kan lezen zonder bril. O, wacht, hahah. Hoe het ook zij, Syl, geen paniek. Freddy springt heus wel mee met je op dat bed, dus gris die condooms (of noem het ballonnen, wat jij wil) mee naar Toscane en maak er een feestje van.

Wij willen ook een Bert

Alleen Bert en Suzan staat het jawoord nog te wachten en begeven zich nog volop in de voorbereiding. In deze uitzending gingen we dan ook voor de laatste maal een rondje trouwkleding passen en de kijkers zijn unaniem over hun keuze: match of geen match, dit koppel wordt sowieso een mooi plaatje om te zien. Inclusief blauw pak #whatelse. Waar Carlo het maandag niet droog hield bij dit stel, is nu Suzan aan de beurt. Bert heeft immers een wel heel mooi cadeau voor haar uitgezocht. Een heuse verlovingsring, die hij samen met zijn moeder – die niet aanwezig zal zijn op het huwelijk – heeft uitgezocht. Als-ie in z’n kaart dan ook nog zegt dat hij die het liefst persoonlijk aan haar had willen geven op een mooie plek op aarde, heeft de 42-jarige niet alleen z’n aanstaande in de pocket, maar ook ons om z’n vinger gewonden. Wij willen ook een Bert. Kan dat, experts?

Lees ook
Hoe zit het nou? Ook MAFS’ Lars reageert op geruchten over stukgelopen huwelijk met Lizzy

Even bijkomen

Well, dat was het weer voor deze week. Gelukkig maar, want we moeten er stiekem even van bijkomen. Welke stellen gaan het nu wel en niet halen? Wie is de Mol? is er niks bij. Tot dinsdag!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Rein en Danny

Lizzy en Lars

Mick en Daisy

Sylvia en Freddy

Aron en Monique

Bert en Suzan

En verder

Tekst: Justine Wouterson | Beeld: Still