Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Macs bevriezen na nieuwste update

Macs bevriezen na nieuwste update

Macs bevriezen na nieuwste update

Veel gebruikers van Mac computers melden na de installatie van versie 10.11.4 van besturingssysteem OS X een probleem. De gewilde Apple computers zouden op willekeurige momenten bevriezen.

Macbook Pro Retina

Eind maart kwamen de eerste meldingen van dit probleem binnen. Het leek erop dat de foutmelding alleen gebeurde bij de 2015-versie van de 13″ MacBook Pro met Retina-scherm. Maar gebruikers van andere Apple-laptops vastlopers hebben zich nu met hetzelfde probleem gemeld.

Tijdelijke oplossing

Waar de problemen door veroorzaakt worden is nog niet duidelijk, en een oplossing kan het bedrijf dan ook nog niet bieden. Een ‘harde herstart’, oftewel het geforceerd stoppen van alle lopende programma’s en de computer herstarten, is nu de enige optie voor de gebruikers van Mac om de computer weer te laten werken.

Downgrade

De ondersteuningsafdeling van het bedrijf is op de hoogte van het probleem, maar kan nog geen termijn geven voor een werkende oplossing voor het probleem. Voor nu raadt het bedrijf aan een downgrade te doen naar het vorige besturingssysteem. Een upgrade naar de betaversie van OS X 10.11.5 zou ook werken, hoewel die mogelijk andere problemen kan bevatten.

Lees ook:

Bron: hln.be