Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Maak van je thuis een inbraak-proof huis!

Maak van je thuis een inbraak-proof huis!

Maak van je thuis een inbraak-proof huis!

Het is zomer, tijd om er even lekker tussen uit te gaan met het gezin, vrienden of familie. Helaas is de zomer vaak ook een periode waarin inbrekers hun slag slaan. Het huis goed achterlaten is daarom erg belangrijk. Een aantal handige tips om van je thuis een inbraak-proof huis te maken!

Ruim niet op

Ruim je huis vooral niet op wanneer je op vakantie gaat. Het scheelt een hele hoop stress voor je op reis gaat en zo lijkt je huis in ieder geval bewoond.

Regel een oppas

Regel een oppas voor het huis. Laat een bekende, vriend of vriendin, of de buren, tijdens de vakantie in het huis logeren.

Post opzeggen

Zeg tijdelijk de krant op en zorg ervoor dat iemand dagelijks de brievenbus leegmaakt. Post ook liever niet op social media (Twitter, Facebook etc.) dat je niet thuis bent.

Geen adres opschrijven

Schrijf op het label van je reiskoffer je naam, maar niet je volledige woonadres. Kies voor het adres van familie, die niet op vakantie zijn als je het zekere voor het onzekere wilt nemen.

Lampen op de timer

Zet de lampen in huis op een schakelklok. Zo gaan ze aan en uit op het tijdstip dat jij hebt ingesteld. Handig voor als je niet thuis bent.

Auto op de oprit

Ga je op vakantie met de auto en heb je een oprit? Vraag aan de buren of zij de auto op jouw oprit willen zetten!

 

Heb jij nog een tip? Deel het met ons!

Lees ook: Wat neem je mee op vakantie (Checklist!)