Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Laminaatvloer schoonmaken? Zo doe je dat!

Laminaatvloer schoonmaken? Zo doe je dat!

Laminaatvloer schoonmaken? Zo doe je dat!

Hup, alles aan de kant! Het is tijd om het laminaat schoon te maken. Geen idee hoe je dat het beste kunt doen, zonder strepen te krijgen? Hierbij handige tips voor een schone laminaatvloer in een paar minuten!

Laminaat schoonmaken doe je zo!

Er is bijna geen vloer makkelijker om te schoon te maken dan de laminaatvloer. Laminaat neemt namelijk geen vuil op en daardoor hecht viezigheid bijna niet aan de vloer. Vaak is even stofzuigen al genoeg. Dweilen is niet vaak nodig, maar als je het doet gebruik dan deze tips!

Laminaat schoonmaken met azijn

Een laminaatvloer, hoe maak je die het beste schoon? De gouden tip voor een laminaatvloer schoonmaken: een flinke scheut schoonmaakazijn toevoegen aan het water. Ga vervolgens met een microvezeldoek de vloer dweilen. Maak de vloer hierbij niet te nat en zet alle deuren en ramen open zodat het laminaat snel droogt.

Laminaatvloer schoonmaken met een ui

Een ander ouderwets middel voor het laminaat schoonmaken: snij een ui in vieren en voeg die (met schil en al) aan het water toe. Dit zou ook kunnen helpen het laminaat goed schoon te krijgen. Deze tip werkt in ieder geval goed bij het ramen lappen.

Schoonmaakmiddel gebruiken?

Je kunt natuurlijk speciale schoonmaakmiddelen kopen en daarmee de laminaatvloer schoonmaken, maar deze kunnen nog weleens krasjes of een vettig laagje achterlaten. Sommige schoonmaakmiddelen kunnen je vloer zelfs beschadigen! Oma’s zweren daarom bij de eenvoudige truc met schoonmaakzijn. Hierdoor blijft het laminaat ook nog eens lang mooi. Het testen waard toch?

De vloer laten glimmen

Als je de vloer met de verkeerde schoonmaakmiddelen hebt schoongemaakt kan hij wat dof worden. Wil je hem weer laten glimmen? Wrijf de vloer dan op met een schone droge stofdoek.

Heb jij nog tips? Deel ze!

Lees ook: