Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Je wc schoonmaken met droogtrommeldoekjes? Dit is waarom

Je wc schoonmaken met droogtrommeldoekjes? Dit is waarom

Je wc schoonmaken met droogtrommeldoekjes? Dit is waarom

Je staat niet per se te juichen als je de wc moet schoonmaken. Een goede reden dus om uit te zoeken hoe het makkelijker voor je wordt. Wij zetten voor je op een rijtje hoe het schoonmaken van je wc een stuk gemakkelijker wordt en hoe die ook nog eens grondiger schoongemaakt kan worden. Met jawel: droogtrommeldoekjes.

Poetsen

Poetsen als hobby, dat is iets wat niet supervaak voorkomt, toch? Echter is het wel belangrijk om je wc regelmatig grondig schoon te maken. Droogtrommeldoekjes blijken dé oplossing. Dit doekje zorgt er namelijk voor dat het schoonmaken van je wc een stuk gemakkelijker wordt en dat ie ook nog eens mooi gaat shinen.

Schoonmaken van je wc

Toiletreiniger in de wc spuiten en het in laten werken. Ondertussen de randen, de pot, de bril, de klep en de doortrekknop poetsen met een doek en wat allesreiniger. Daarna de pot schoonborstelen met de wc borstel en je wc is weer helemaal spic en span. Dit is hoe de meesten hun wc schoonmaken, maar is dit ook de beste manier?

Droogtrommeldoekjes doen wonderen

Een handig trucje zorgt ervoor dat het schoonmaken van je wc nog sneller en grondiger kan. Een droogtrommeldoekje is het grote geheim. De stofdeeltjes of haren achter het toiletdeksel of aan de voet van je wc kun je met een droogtrommeldoekje veel makkelijker verwijderen. Doordat de doekjes gemaakt zijn van polyester kunnen ze veel beter stof, vuil en viezigheid oppakken dan microvezeldoekjes. Een ander voordeel van droogtrommeldoekjes is dat ze ook nog eens een lekker geurtje achterlaten.

Lees ook
Dít mag je absoluut niet schoonmaken met microvezeldoekjes

Droogtrommeldoekjes als geurtje in de wc

Droogtrommeldoekjes stop je normaal gesproken bij schone was in de droger, de polyester doekjes zorgen ervoor dat de was lekker gaat ruiken. Wanneer je wilt dat je wc altijd lekker ruikt, is het aan te raden om een droogtrommeldoekje in een wc-rol te stoppen, wanneer de wc-rol beweegt zal er een heerlijk geurtje vrijkomen. Gebruik hem dus niet alleen voor het schoonmaken van je wc, maar ook als lekker geurtje voor in de toiletruimte.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: GettyImages