Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Voor ‘De Luizenmoeder’-fans: NPO komt met nieuwe hilarische serie met sterrencast

Voor ‘De Luizenmoeder’-fans: NPO komt met nieuwe hilarische serie met sterrencast

Voor ‘De Luizenmoeder’-fans: NPO komt met nieuwe hilarische serie met sterrencast

Heb jij ook zo gesmuld van beide seizoenen van ‘De Luizenmoeder’ en met name alle hilarische uitspraken van juf Ank? Zet je dan maar schrap voor nieuw kijkvoer met onder andere Ilse Warringa (44) in de hoofdrol. Er komt namelijk een nieuwe komische serie aan en de cast is veelbelovend.

Iedere week – met name ten tijde van het eerste seizoen – kropen miljoenen mensen op zondagavond voor de televisie om de laatste avonturen op basisschool De Klimop te zien en een lekker potje te lachen. Na De Luizenmoeder komt de publieke omroep met een nieuwe sketchserie, genaamd Nieuw Zeer.

De NTR maakt maandag bekend dat de nieuwe komische serie over actuele onderwerpen gaat. Hierin vertolkt Warringa de rol van een verbeten wereldverbeteraar, en zien we Frank Lammers terug als TBS’er. Elise Schaap kruipt in de huid van iemand met ‘Piet-schaamte’, Tjitske Reidinga speelt een veganist en Pierre Bokma is in Nieuw Zeer een #MeToo-dader.

Dat zijn niet de enige acteurs die deel uitmaken van de sterrencast. Wie ook een rol hebben bemachtigd in de nieuwe serie? Onder meer Bracha van Doesburg, Rick-Paul van Mulligen, Stefan Stasse, Wieteke van Dort, Joost Prinsen en Loek Peters zullen ook te zien zijn.

Wanneer, wanneer, wanneer?

Het wachten op het nieuwe kijkvoer hoeft gelukkig helemaal niet lang meer te duren. Vanaf maart zal Nieuw Zeer te zien zijn, en net als De Luizenmoeder wordt de komische serie op zondagavond uitgezonden. Rond de klok van 22.00 uur moet je afstemmen op NPO3 om mee te gieren. Nieuw Zeer is geschreven, bedacht en geregisseerd door Niek Barendsen.

Lees ook
Foutje, bedankt: Meral Polat verklapt dat er een film van ‘De Luizenmoeder’ in de maak is

Verfilming ‘De Luizenmoeder’

Voor alle fans van De Luizenmoeder is er nog meer goed nieuws: het lijkt er namelijk op dat er een film komt gebaseerd op de serie. Meral Polat (37), die de rol van moeder Mel vertolkt in De Luizenmoeder, wist het onlangs te verklappen maar liet er helaas nog weinig over los. “Daar mag ik volgens mij nog niks over zeggen”, aldus de actrice tegenover Weekend.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf.nl | Beeld: AVROTROS (De Luizenmoeder)