Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lifehack: waarom je je planten soms melk moet geven

Lifehack: waarom je je planten soms melk moet geven

Lifehack: waarom je je planten soms melk moet geven

‘Melk is goed voor elk’, hoor je het jezelf elke ochtend zeggen aan de ontbijttafel tegen je koters? Vast! Naast dat melk goed is voor jezelf (met name voor je botten) is het zuivelproduct óók nog ‘es goed voor het groen in je huis, je kamerplant: van de Dracaena tot aan de Sansevieria  en de Aglaonema. Glaasje, in dit geval: gietertje melk voor je plant? Dat is iets te enthousiast, maar je plant wordt wél blij van een beetje melk. 

Melk in planten

Melk zit bomvol voedingsstoffen, waaronder eiwitten en calcium. Wat blijkt je planten hebben ook baat bij voedzame stoffen.

Lees ook:
Met deze trucs geef je je planten nooit meer teveel water (en blijven ze dus leven)

Magic Milk

Melk left overs? Gooi laatste scheutje melk niet weg, maar schenk het op een schoteltje. Dip er met een tissue in en dep vervolgens wat op de bladeren. Of stop het laatste beetje in een spuitfles en spuit het over je planten. Leuk klusje voor de kinderen! Zo krijgen ze weer lucht en zien ze er gegarandeerd prachtig uit. Let wel op dat je dit alleen bij harde en groene bladeren doet. En dus niet bij doffe, bruine bladeren. Zó blijven de bladeren schoon, omdat melk ontstoft én ontvet. Deppen en sprayen is the way to go! Vervang een watermoment voor je plant een keer met een zogeheten melkmoment. Wedden dat-ie ervan opbloeit?

Bonuspunten? De melk houdt schimmels tegen. En je kamerplant maar groeien en glimmen. Uitproberen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: iStock