Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ja, echt: deze 5 dingen in huis kun je schoonmaken met cola

Ja, echt: deze 5 dingen in huis kun je schoonmaken met cola

Ja, echt: deze 5 dingen in huis kun je schoonmaken met cola

Wist jij dat cola een wondermiddel is om mee schoon te maken? Je verwacht het misschien niet, maar dit koolzuurhoudende drankje is dé oplossing om heel wat dingen in huis mee schoon te maken. Deze 5 dingen in huis worden weer blinkend schoon met cola. 

Bloed- en vetvlekken

Heb je een bloed-of vetvlek in je kleding? Giet dan een beetje cola op de vlek en wrijf dit goed in. Gooi het kledingstuk vervolgens in de wasmachine op een normaal programma. Zodra het kledingstuk uit de wasmachine komt, zal je zien dat de vlek als sneeuw voor de zon is verdwenen!

Vieze voegen tussen tegels

Cola is ook geschikt om de voegen van tegels in de badkamer of keuken schoon te maken. Je kunt de cola over de vloer gieten en daarna opdweilen. Of je giet cola in een bakje en gaat met een doorweekte doek of spons te werk. Het is hierbij wel belangrijk dat je de cola even een paar minuten op de tegels laat inwerken en vervolgens goed schoonspoelt met water en zeep, want: plakgevaar. En je zult zien: je voegen zien er weer als nieuw uit.

Roest

Dit trucje is al wat bekender, maar mag absoluut niet ontbreken in het lijstje. Heb je bijvoorbeeld messen of ander keukengerei dat verroest is? Laat het dan een nachtje in cola weken, dan kun je de volgende dag de roest er zonder moeite afborstelen. En tadaa, je hebt weer blinkend servies.

Kalkaanslag in het toilet

Aan de rand van het water in het toilet kunnen er kalkranden ontstaan. Ook hiervoor is cola weer dé oplossing. Giet een glas cola in de toiletpot en laat het een uurtje staan. De zuren in de frisdrank zullen hun werk doen en de kalkrest in de pot verwijderen. Daarna haal je nog even de wcborstel er doorheen en de kalkresten worden gemakkelijk met het water weggespoeld.

Lees ook
Niet meer vergeten: déze 7 dingen moet je elke dag schoonmaken

Aanslag theepot

Als je regelmatig thee zet, dan herken je vast de bruine aanslag aan de binnenkant van de theepot. Eindeloos schrobben hoeft niet meer, want cola werkt ook gewoon. Vul de theepot met een paar glazen cola, ga er met een doekje doorheen en voilà, je hebt weer een splinternieuwe theepot.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty images