Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > #Lifehack: met dit supersimpele trucje laat je je goedkope wijn tóch duur smaken

#Lifehack: met dit supersimpele trucje laat je je goedkope wijn tóch duur smaken

#Lifehack: met dit supersimpele trucje laat je je goedkope wijn tóch duur smaken

Jammer maar waar (en logisch): voor een écht goede wijn moet je nu eenmaal dieper in de buidel tasten. Heb je een supermarktwijntje in de kast staan die je tóch een dure smaak wil geven? Het klinkt misschien onmogelijk, maar niets is minder waar. En het enige dat je nodig hebt, is een blender.

Geniaal

Deze winehack hebben we de danken aan Ron Meastri. Hij was een deelnemer van het tv-programma Extreme Cheapskates. In dit programma is te zien hoe mensen zo gierig mogelijk proberen te leven. Gierig? Je bedoelt eerder geniaal, want deze hack blijkt dus echt te werken. Geen smoothies meer dus, vanaf nu gebruik jij je blender alleen nog maar voor wijn. Je giet je goedkope 3-euro-wijn in de blender, zet hem aan voor ongeveer dertig seconden en voilà!

Strategie

Achter deze lifehack zit een hele strategie. Rode wijn smaakt namelijk het beste als je hem decanteert. Dit houdt in dat je de wijn voordat je hem inschenkt in een glazen karaf schenkt. Op deze manier laat je de wijn ademen en wordt hij hierdoor sterker van smaak. Dit verklaart ook waarom je wijntje beter smaakt als de fles al een uur lang geopend is. Door je wijn te blenden start je daar dus eigenlijk een soort hyper-decanteer proces mee. Je goedkope wijn verandert daardoor snel in een wijn die al jarenlang in een wijnkelder heeft gelegen.

Lees ook
Glas wijn na het eten? Om déze redenen is het een goed idee

Tannines verzachten

Deze hack zou in dertig seconden tijd je wijn maar liefst vijf jaar (!) laten verouderen. Door je wijn te blenden zou je de tannines in de wijn verzachten, Tannine geeft wijn namelijk een bittere smaak, en dat wil je niet. Onthouden dus, want dit is je nieuwe party-trick.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: Getty Images