Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > “Ik neem de liefde serieus”

“Ik neem de liefde serieus”

“Ik neem de liefde serieus”

Géza Weisz (27) was altijd de kleinste uit de klas, speelt nu mini-mannetje Wiplala in de gelijknamige film en gelooft in de liefde. Flair ondervraagt hem over zijn lengte, carrière en liefde. 

GezaWeisz

“Ik doe niet aan het rozenblaadjes-cliché. Romantiek zit ‘m voor mij vooral in elkaar verrassen. Dat het niet voorspelbaar wordt en je elkaar voor lief gaat nemen. Ik lees nu het boek I.M. van Connie Palmen over haar liefde voor Ischa Meijer. Ze schrijft hoe bijzonder het is dat iemand dingen van haar snapt die helemaal niemand anders snapt. Die overgave, dat raakt me. Mijn mentor op de Toneelschool gaf me ooit een briefje met daarop een quote van de Zwitserse filosoof Carl Gustav Jung: Het is liefde als met God. Slechts de dapperste dienaren geven zich eraan over. Zo mooi. Sindsdien is dat mijn mantra. Jung heeft het vaak over de angst van mensen om hun vrijheid op te geven: “Als ik díe kies, dan kan ik niet meer voor die en die gaan’. Maar je geeft je vrijheid niet op. Als je je aan elkaar over durft te geven, dan komt daar een ongelooflijk grote vrijheid voor in de plaats. Of gaat dit te diep?”

Aan wie geeft Géza zich over en wie is zijn grote liefde? Hoe combineert hij liefde en werk en hoe blijft hij met beide benen op de grond? Antwoord hierop en nog veel meer vragen lees je deze week in Flair 46, vanaf 5 november in de winkel.