Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wist je DIT over olijfolie?

Wist je DIT over olijfolie?

Wist je DIT over olijfolie?

Wist je dat olijfolie goed voor je huid en haar is, dat niet Griekenland de grootste producent is en dat je het ook kunt gebruiken als schoonmaakmiddel. De leukste weetjes over olijfolie! 

weetjes-over-olijfolie

Olijfolie bevat goede vetten

Olijfolie is erg gezond. Het bevat een hoge concentratie vitamines en mineralen en zitten vol onverzadigde vetzuren. Dit zijn goede vetten, omdat ze de – in tegenstelling tot de verzadigde vetten – de kans op hart- en vaatziektes verkleinen.

Oude olijfbomen

Gemiddeld kan een olijfboom tussen de driehonderd en zeshonderd jaar oud worden.

Goed voor het haar

Olijfolie is ook goed voor het haar. Het maakt je lokken zacht en werkt hydraterend. Daarnaast bevat olijfolie ook anti-inflammatoire eigenschappen die gezondheid van de hoofdhuid bevorderen en roos voorkomen. De vitamine E in olijfolie is belangrijk voor de haargroei.

Tegen huidveroudering

Olijfolie houdt de huid jong, zacht en soepel en beschermt tegen uitdroging en veroudering. Daarbij is het geschikt voor alle huidtypes. Niet voor niets zijn daarom veel verzorgingsproducten op basis van olijfolie.

Spanje grootste product van olijfolie

Altijd gedacht dat Griekenland de grootste producent is van olijfolie, dan heb je het mis. Spanje staat op nummer 1 met 30 procent, gevolgd door Italië (24 procent) en Griekenland (18 procent) Daarna komen landen als Portugal, Tunesië, Turkije en Syrië. 

Handig als schoonmaakmiddel

Olijfolie is ook een handig schoonmaakmiddel. Heb je bijvoorbeeld verf aan je handen, wrijf dan in met  wat olijfolie. Laat zitten voor 5 minuten en was het er daar grondig af met zeep. Ook krassen op lederen meubels kun je behandelen met olijfolie. Giet een kleine hoeveelheid olie op een katoenen doek en wrijf het op de bekraste meubels in een licht draaiende beweging. Ook roestvrij staal begint meteen weer te blinken door olijfolie.

IJs met olijfolie

Wist je dat je ijs heel goed met olijfolie kunt combineren? Giet over een bolletje vanille-ijs wat olijfolie en bestrooi daarna met een paar korreltjes zout van goede kwaliteit. Heerlijk!

Onmisbaar bij het maken van mayonaise

Olijfolie is onmisbaar bij het maken van mayonaise. Het is een van de hoofdingrediënten, samen met eidooiers, citroensap, azijn en mosterd.

Heb jij ook nog een leuk weetje over olijfolie?