Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lekker licht en ruim op twee hoog

Lekker licht en ruim op twee hoog

Lekker licht en ruim op twee hoog

Marlies (36, strateeg bij een communicatiebureau) woont met Eric (37) in een bovenwoning uit 1905 in Rotterdam. Ze woont er zes jaar en heeft een woonoppervlakte van 145 vierkante meter.

‘Hoewel dit huis goed in elkaar zat hebben we toch best veel veranderd. Er kwam een nieuwe keuken en badkamer en alle zichtbare leidingen werden weggewerkt. En de gelakte houten vloer werd geschuurd en in de olie gezet. We hebben best een druk leven en daarom is het prettig om na een dag buiten de deur een rustig en licht huis binnen te stappen. De inrichting is daarom vrij basic. Maar wel hier en daar met mooie dingen die prikkelen om naar te kijken zoals een bijzondere lamp of vaas. De woonkamer heeft een L-vorm. Vermoedelijk is die vorm er pas later ingekomen omdat vorige bewoners een klein kamertje bij de living trokken. Dat verklaart ook het onlogische kleine raampje in de muur links naast de bank. Vorig jaar hebben we de woon- en eetkamer een make over gegeven en alles opnieuw geschilderd. Ook kwamen er nieuwe gordijnen en meubels. Zoals de lamp van Studio WM bij de bank. De ontwerpers kwamen hem persoonlijk afleveren om te zien waar deze terecht zou komen. Meubels waar we op uitgekeken waren gingen de deur uit. Ik raak niet snel gehecht aan materiële dingen. Wel vind ik ons groene stoeltje tijdloos mooi. En de collectors item dozen van LeBook, naar ontwerp van Vivian Westwood en Paul Smith, zal ik ook niet snel wegdoen.’

Favoriete winkels in Rotterdam

Groos, Schiekade 203, Rotterdam

De Zeeuwse Meisjes, Sumatraweg 13, Rotterdam

Favoriete webshops

Fab.com

Marktplaats.nl

 

Bron: Flair 12 – 2015. Tekst: Eva Lunshof. Fotografie: Anke Leunissen. Styling: Kim de Groot. Shopping: Marlies Huisman.