Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lego en ander klein speelgoed schoonmaken doe je zonder enige moeite zó

Lego en ander klein speelgoed schoonmaken doe je zonder enige moeite zó

Lego en ander klein speelgoed schoonmaken doe je zonder enige moeite zó

Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar het is verstandig om het speelgoed van je kleine regelmatig schoon te maken. Knuffels kunnen (vaak) in de was en over grote stukken speelgoed kan een doekje, maar hoe moet je lego schoonmaken (of andere kleine onderdelen)? Je kunt onmogelijk ieder blokje uitgebreid soppen. Gelukkig is er een makkelijkere manier die je een hoop tijd en moeite bespaart.

Lego schoonmaken

Als je kind inmiddels bergen met lego heeft verzameld, is het knap lastig om ieder blokje schoon te houden – tenzij je graag urenlang bezig bent met lego schoonmaken. Dat klusje wordt vanaf nu stukken makkelijker met een tip die viral gaat op TikTok. Het social media platform mag dan bekend staan om de grappige dansvideo’s, maar het blijkt ook een walhalla te zijn voor iedereen die van handige (schoonmaak)hacks houdt. TikTok-gebruiker Holly Vlogs heeft onlangs een slimme truc gedeeld voor het schoonmaken van lego die je voor altijd bij zal blijven.

Lees ook
Schoonmaken zónder chemische goedjes? Zo doe je dat

In de vaatwasser

Hoe je lego het beste schoon kunt houden? Door het speelgoed eens in de zoveel tijd in de vaatwasser te doen. Het enige wat je nodig hebt is een waszakje en een vaatwastablet (die trouwens ook wonderen doet voor al déze dingen).

Volgens Holly stop je de legoblokjes in het zakje om die vervolgens bovenin de vaatwasser te leggen. De hitte en de stoom van het apparaat zorgen er niet alleen voor dat alle viezigheid van de blokjes verdwijnt, maar ook dat deze tegelijkertijd gedesinfecteerd worden. In onderstaande TikTok-video laat de Britse moeder zien hoe ze precies te werk gaat. Makkelijker kan bijna niet, toch?

@hollyvlogsofficialHow to Clean LEGO… ##lifehack ##mylifehacks ##lifehacks ##hack ##momhacks ##momhack ##mumlife ##cleaning ##lego ##cleaninghacks ##cleaninghack ##mom ##mum♬ original sound – hollyvlogsofficial

Geen vaatwasser?

Natuurlijk heeft niet iedereen een vaatwasser in huis. Gelukkig zijn er dan alsnog eenvoudige manieren om lego schoon te maken. Stop het waszakje met lego bijvoorbeeld in de wasmachine. Was de blokjes op 40 graden en gebruik een neutraal wasproduct (geen wasverzachter). Centrifugeren is niet nodig. Lego met de hand wassen kan ook. Doe alle steentjes in een emmer met water, scheutje zeep of allesreiniger erbij en laat even weken. Spoel de blokjes daarna af. Drogen doe je op een kleedje (in de buitenlucht).

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief

Bron: Real Simple | Beeld: Getty Images