Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lege blikken? Dit kun je er allemaal mee!

Lege blikken? Dit kun je er allemaal mee!

Lege blikken? Dit kun je er allemaal mee!

Een blik knakworsten, soep of vruchtjes leeggegeten? Verzamel ze, week het etiket eraf en geef ze een nieuwe functie. Flair tipt de mooiste ‘blikvangers’ om zelf te maken!

Wijnrek

Heb je lege langwerpige blikken? Bevestig ze aan de muur met een schroef en maak er een wijnrek van. Bijvoorbeeld in de vorm van een piramide, maar ook vier lege blikken op een rij is al leuk.

Voor je bestek

Krijg je vrienden te eten, heb je een kinderfeestje of geef je een feestelijk dinertje? Beplak een paar oude blikken met een vrolijk papiertje en maak ieder blik persoonlijk door er een naamkaartje aan vast te maken. Vul vervolgens de blikken met bestek, een flesje water en een servet.

Bloemenvaas

Lege blikken kun je ook gebruiken als vaas of bloempot voor je bloemen en planten. Decoratietip: zet er een paar bij elkaar op een tafeltje of bevestig ze buiten aan de schutting. Ook leuk: doe kruidenplantjes als bieslook of basilicum in een blik. Staat mooi in de keuken!

Pennendoos

Slingeren de pennen en potloden altijd overal door je huis? Berg ze voortaan op in een leeg blik. Beetje saai? Beplak het blik of dip het voor de helft in de verf voor een mooi effect. Staat opgeruimd én mooi op tafel!

Sfeerlicht

Meer sfeer in huis? Maak van een leeg blik een houder voor waxinelichtjes. Om ervoor te zorgen dat het mooi licht geeft, maak je er een patroontje van gaatjes in. Dit doe je eenvoudig met een hamer en een spijker. Ook leuk: een lichtslinger van lege blikken.

Blik gooien

Kinderfeestje? Gebruik de lege blikken voor een ouderwets potje blikgooien. Om er een echt spel van te maken, zet je op alle blikken een getal dat staat voor het aantal punten. Daarna tijd voor nog een spel? Wat dacht je van bliklopen?

Schroeven en spijkers

Heb je veel verschillende schroeven en spijkers? Vul per soort een leeg blik en plak er een sticker op met een beschrijving wat erin zit. Zo heb je nooit meer stress als je snel een bepaalde schroef nodig hebt.

Voor de vogels

Lege blikken kunnen ook goed dienen als voedersilo voor vogels. Geef ze een mooi kleurtje, vul ze met zaden en pinda’s en hang ze met een touwtje in de boom.

Kranten- en tijdschriftenrek

Rondslingerende kranten en tijdschriften? Hang een houten plank aan de muur en schroef hier een paar lege blikken op. Rol daarna je tijdschriften en kranten op en zet ze in de blikken.

Vrolijke mobiel

Verzamel een paar lege blikken, decoreer ze met mooi papier of geef ze een likje verf. Hang ze daarna op als een mobiel. Leuk voor op de kinderkamer!

 

Heb jij nog een leuk idee wat je met lege blikken kunt doen?

Lees ook: Zo zet je met gemak het vuilnis buiten!