Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Last van mieren? Met dit speelgoed houd je mieren buiten de deur

Last van mieren? Met dit speelgoed houd je mieren buiten de deur

Last van mieren? Met dit speelgoed houd je mieren buiten de deur

De zon schijnt, de tuin staat in bloei en mieren komen weer tevoorschijn. Ja helaas, het is weer tijd voor een mierenplaag. Kwaadaardig zijn ze niet, maar wel behoorlijk vervelend. En, ze komen nooit alleen. Gelukkig hebben wij een handige tip, je kunt mieren namelijk buitenshuis houden met bepaald speelgoed!

Mieren weg met speelgoed

Mieren in huis zijn vooral heel irritant. Zeker omdat ze in grote getale door de ruimte marcheren. Speelgoed om mieren buiten de deur te houden? Ja, dat kan zeker.

Hoe dat zit: mieren lopen altijd samen een vaste wandelroute. Daarom zie je altijd een hele stoet achter elkaar lopen. Een diervriendelijke manier om deze insecten op afstand te houden, is door gebruik te maken van hun reukvermogen. Het enige wat je nodig hebt is een stuk stoepkrijt.

Je neemt een stuk stoepkrijt, maar het mag ook schoolbordkrijt zijn. Als mieren op hun wandelroute stoepkrijt op de grond tegenkomen, gaan ze vrijwel altijd een andere kant op. Zet dus een dikke streep op de grond waar deze kleine insecten binnenkomen en voilà , ze maken gelijk rechtsomkeert.

Tekst gaat verder onder de video.

Lees ook
Bang voor spinnen in huis? 6 super handige tips om spinnen te verjagen

Andere tips

Het je geen stoepkrijt in huis, geen paniek! Je kunt namelijk ook babypoeder strooien voor de deur of ingang waar de mieren langskomen.

Probeer ook je huis zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. Een schoon huis zonder kruimels en losslingerend voedsel is niet interessant. Maak daarom altijd je aanrecht, vloeren en tafels schoon en bewaar je eten netjes in plastic bakjes.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws, HG | Beeld: Getty Images