Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Fan van ‘The Notebook’? Dan móet je deze nieuwe zwijmelfilm zien (en dat kan vanaf vandaag!)

Fan van ‘The Notebook’? Dan móet je deze nieuwe zwijmelfilm zien (en dat kan vanaf vandaag!)

Fan van ‘The Notebook’? Dan móet je deze nieuwe zwijmelfilm zien (en dat kan vanaf vandaag!)

Ook zo’n sucker voor romantische boekverfilmingen? Dan heeft Netflix weer een topexemplaar voor je in petto. Vandaag (!) verschijnt ‘The Last Letter From Your Lover’, naar het gelijknamige boek van romanschrijfster Jojo Moyes. Met haar heb je vást al eerder kennisgemaakt als je gek bent op dit genre. Gaat er bij ‘Me Before You’ toevallig een belletje rinkelen?

De boeken van Jojo Moyes

Sinds 2002 schreef Moyes al zestien zwijmelboeken, waarvan Me Before You en Head Full of Honey al eerder verfilmd werden. Nu is het de beurt aan het prachtige The Last Letter From Your Lover, die in het Nederlands verscheen als De Laatste Liefdesbrief. Hierin draait het niet om één, maar om twee romances die zich allebei afspelen in een andere tijd; het nu en de jaren zestig.

Het verhaal

Als de jonge journaliste Ellie door de archieven van de krant waar ze voor werkt snuffelt op zoek naar een goed verhaal, stuit ze op een brief uit 1960. Daarin vraagt een man aan zijn geliefde om haar echtgenoot voor hem te verlaten. Het raakt een gevoelige snaar bij Ellie en ze gaat op zoek naar het verhaal achter de brief. In 1960 wordt Jennifer wakker in een ziekenhuis na een auto-ongeluk. Ze kan zich niets herinneren, van haar man, haar vrienden, wie ze was. Als ze thuiskomt, ontdekt Jennifer een verborgen liefdesbrief en ze begint een zoektocht naar de man voor wie ze alles wilde opofferen.

Lees ook
Bingen! Deel 2 van Netflix-serie over vermoorde zangeres Selena vanaf nú te zien

Knappe koppen

De hoofdrollen in de film, waarvan we lichte The Notebook-vibes krijgen, worden gespeeld door een aantal bekende namen. Niemand minder Shailene Woodley (The Fault In Our Stars) duikt de sixties in als Jennifer, terwijl Felicity Jones (Star Wars) zich ontpopt als de nieuwsgierige journaliste Ellie. Ook zit de film – vol prachtige en kleurrijke beelden waarvan je nóg meer zin in vakantie krijgt dan je al had – vol knappe mannen. Joe Alwyn, Callum Turner en Nabhaan Rizwaan zijn zeker een rondje googelen waard.

The Last Letter From Your Lover zie je vanaf vandaag – 23 juli – op Netflix.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: YouTube | Beeld: Still