Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Voor de allerlaatste keer: op déze datum verschijnt het finaleseizoen van ‘13 Reasons Why’

Voor de allerlaatste keer: op déze datum verschijnt het finaleseizoen van ‘13 Reasons Why’

Voor de allerlaatste keer: op déze datum verschijnt het finaleseizoen van ‘13 Reasons Why’

Het vierde en laatste seizoen van de populaire tienerdramasere ’13 Reasons Why’ is officieel in aantocht en nog snel ook. Dat heeft de streamingdienst maandag bekendgemaakt met een trailer die voornamelijk bestaat uit emotionele achter-de-schermen-beelden van de cast die afscheid neemt van elkaar hun gezamenlijke Netflix-avontuur.

Hannah Baker

De serie, waarvan zangeres Selena Gomes één van de producenten is, is vanaf het begin een grote hit, met name onder jongeren. Het eerste seizoen van de serie, gebaseerd op het gelijknamige boek, vertelt het verhaal van tiener Hannah die na pesterijen en persoonlijke problemen besluit zelfmoord te plegen. Haar klasgenoten reageren geschokt en een aantal worstelen met schuldgevoelens vanwege het deelnemen aan pesterijen. Hannah zelf blijkt voor iedereen die zij verantwoordelijk acht voor haar daad een casettebandje te hebben ingesproken.

Nooit meer normaal

In het tweede seizoen probeerden de betrokken personen verder te gaan met hun leven na de confronterende tapes uit seizoen 1. Daarnaast draait het om de rechtszaak die de ouders van Hannah hebben aangespannen tegen de school. In de derde reeks, die vorig jaar op Netflix verscheen, stond de moord op een ander personage centraal: bad guy Bryce Walker.

Voor iedereen een diploma?

Het allerlaatste seizoen van 13 Reasons Why is vanaf 5 juni te bingen op Netflix. Tijdens het finalereeks bereiden de laatstejaarsstudenten van Liberty High School zich voor op hun diploma-uitreiking. Voor het eerst moeten fans het doen met ‘slechts’ tien afleveringen. Alle andere seizoenen bestaan uit dertien episodes.

Lees ook
Gloednieuwe ’13 Reasons Why’-trailer schept chaos: íedereen kan de moordenaar zijn

Ophef om eerste seizoen

Het eerste seizoen deed in 2017 behoorlijk wat stof opwaaien vanwege een aantal gewelddadige- en verkrachtingsscènes. Netflix voegde vervolgens een waarschuwing toe, voorafgaand aan het afspelen van de show. Ook de heftige zelfmoordscène uit de eerste reeks werd later aangepast.

Denk je aan zelfmoord? Neem contact op met 113. De crisislijn is 24/7 open, ook kun je er terecht voor therapie met een psycholoog, of doe de zelfhulpcursus. Anoniem en vertrouwelijk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Netflix