Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Fans van ‘La Casa de Papel’ opgelet: déze serie wil je toevoegen aan je lijstje

Fans van ‘La Casa de Papel’ opgelet: déze serie wil je toevoegen aan je lijstje

Fans van ‘La Casa de Papel’ opgelet: déze serie wil je toevoegen aan je lijstje

Voor alle fans van La Casa de Papel (wie niet?) is er fantastisch nieuws: de makers zijn inmiddels druk bezig met het schrijven van een nieuw seizoen. Maar ja, wat te doen tot die tijd? Nou, de serie ‘El Robo del Siglo (Money Heist)’ gaan kijken natuurlijk. Als je op zoek bent naar een vergelijkbaar pareltje, tenminste.

Vergelijkbare serie ‘La Casa de Papel’

Zoals de titel al doet vermoeden, is El Robo del Siglo (Money Heist) net als La Casa de Papel een Spaanse serie. Daarnaast kun je ook in deze serie genieten van een ware bankoverval. Oké, El Profesor en zijn vrienden maken niet hun opwachting, maar dat maakt deze Colombiaanse variant niet minder leuk.

Waargebeurd verhaal

Daar komt ook nog eens bij dat de show gebaseerd zou zijn op een waargebeurd verhaal en tel uit je winst. In 1994 werd er 33 miljoen Amerikaanse dollars (!) gestolen tijdens een overval op de Amerikaanse Bank of Republic. Niet zomaar een plundering dus en geen wonder dat dan ook het hele land behoorlijk ontdaan was.

Lees ook
Op een rij: dít zijn de meest gehoorde theorieën van fans over ‘La Casa de Papel’ seizoen 5

Copycat

Wie de trailer bekijkt, zal al merken dat de makers van El Robo del Siglo (Money Heist) heel goed naar de serie La Casa de Papel hebben gekeken. Die maquette van de bank, een mysterieuze leider én een team dat aangestuurd wordt: het doet bij ons toch heel wat belletjes rinkelen. Maar dat mag de pret niet drukken, want we gokken dat er toch nog wel enige originaliteit in deze show zit. Benieuwd geworden? Vanaf 14 augustus staat El Robo del Siglo (Money Heist) op Netflix. Hieronder kun je alvast de trailer bekijken:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: still