Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Op een rij: dít zijn de meest gehoorde theorieën van fans over ‘La Casa de Papel’ seizoen 5

Op een rij: dít zijn de meest gehoorde theorieën van fans over ‘La Casa de Papel’ seizoen 5

Op een rij: dít zijn de meest gehoorde theorieën van fans over ‘La Casa de Papel’ seizoen 5

Het voelt alweer eeuwen geleden dat het vierde seizoen van ‘La Casa de Papel’ is verschenen en we kunnen dan ook niet wachten tot het – hoe dan ook bloedstollende – vervolg. Toch moeten fans helaas nog even geduld hebben, maar die tijd wordt wél nuttig gebruikt om te broeden op verschillende theorieën rondom de populaire Netflix-serie. Zo wordt er volop gespeculeerd over inspecteur Alicia Sierra (Najwa Nimri), maar zij is niet de enige waar kijkers zich het hoofd over breken.

Theorieën ‘La Casa de Papel’

Het einde van het vierde seizoen van La Casa de Papel heeft fans wederom met een hoop vragen achtergelaten. In plaats van geduldig wachten tot alle antwoorden en ontknopingen, raden kijkers erop los. Dat leidt tot de nodige theorieën, die Netflix maar al te graag even op een rijtje zet.

Heb je de laatste reeks van ‘La Casa de Papel’ nog niet gezien? Dan raden we je aan om hier te stoppen met lezen.

Video

De ene na de andere theorie over La Casa de Papel duikt op en Netflix heeft de vier populairste verwachtingen van fans opgesomd in onderstaande video. We zeggen je alleen nu alvast: wanneer we zekerheid hebben en antwoorden krijgen, is helaas nog niet bekend. Afijn, de vaakst gehoorde hersenspinsels van fans schrijven we hoe dan ook alvast even voor je uit:

1. Er zullen nóg drie belangrijke hoofdrolspelers sneuvelen

In het afgelopen seizoen van La Casa de Papel hebben de bendeleden afscheid moeten nemen van Nairobi (Alba Flores). Na haar dood is te zien hoe ze vredig in het gras ligt, omringd door Oslo (Roberto Garcia Ruiz), Berlin (Andrés de Fonollosa) en Moscow (Paco Tous). Wat deze personages gemeen hebben? Ze zijn allemaal omgekomen in de serie, waardoor fans dan ook denken dat het de hemel is waar zij zich op dat moment bevinden. Eén dingetje: óók El Profesor (Álvaro Morte), Denver (Jaime Lorente) en Helsinki (Darko Peric) passeren in die scène de revue. Kijkers denken daarom maar één ding: van deze drie personages moet afscheid genomen worden in het volgende seizoen.

2. Tatiana gaat een grote rol spelen

Tatiana… wie? Da’s dus de vrouw met wie Berlin in het huwelijksbootje stapte. Zij was erbij toen de overval werd gepland en hoorde alle details erover van haar man, tot groot ongenoegen van zijn broer – El Profesor. Hij is namelijk bang dat zij de bende zal verraden. Sommige fans vrezen hetzelfde, terwijl andere kijkers denken dat ze de boel gaat redden. Over Tatiana wordt bovendien gedacht dat zij dezelfde persoon als inspecteur Alicia zou zijn.

3. Alicia Sierra voegt zich bij de bende van El Profesor

Over Alicia gesproken: er zijn fans die denken dat de hoogzwangere inspecteur het nieuwste bendelid wordt in het vijfde seizoen. Aan het einde van de vierde reeks is te zien hoe ze El Profesor heeft gevonden en vervolgens onder schot houdt. Naar verluidt zou ze dit niet doen om hem tegen te houden, maar om zich bij de bende te lullen. Zelf zou ze namelijk ook voortvluchtig zijn.

4. Alleen Tokio overleeft de overval

Last but not least denken fans dat Tokio (Úrsula Corberó) de enige overlevende zal zijn aan het einde van La Casa de Papel. Dit wordt gedacht, omdat zij vanaf het begin de verteller van het verhaal is en haar stem in alle afleveringen te horen is. Volgens sommige fans doet ze het verhaal aan de zoon van Nairobi; andere denken dat ze het avontuur uit de doeken doet aan de zoon van Alicia, die zelf haar bevalling niet zou hebben overleefd.

De tekst gaat verder onder de video.

Spin-off ‘La Casa de Papel’?

Tegelijkertijd met de vierde reeks van La Casa de Papel verscheen al La Fenoma op Netflix: de documentaire over het succes van de serie. Maar er lijkt meer aan te komen, namelijk een spin-off van de Spaanse kaskraker. De makers dropten onlangs de nodige hints, al deden ze er nog behoorlijk geheimzinnig over. Wordt vervolgd, dus.

Lees ook
Kijkvoer voor dit weekend: nieuw binge-meesterwerk van maker ‘La Casa de Papel’ nú op Netflix

Einde nog lang niet nabij

Voor alle fans van La Casa de Papel kwam de Spaanse televisiegids FormulaTV een tijdje geleden al met héél goed nieuws. Het magazine wist te melden dat Netflix de serie al had verlengd met niet alleen een vijfde, maar óók al een zesde reeks. De opnames van beide seizoenen zouden in het begin van 2020 starten, op het moment dat het vierde seizoen – én dus de special – op Netflix staat. Zoals voorheen zullen het vijfde en zesde ‘seizoen’ waarschijnlijk één afgerond verhaal vormen. De telling van La Casa De Papel is een beetje vreemd, omdat het eerste seizoen van de serie door Netflix in twee delen werd geknipt.

Bekijk hieronder de trailer van het vierde seizoen:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair.be | Beeld: Giphy, Instagram