Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Mind. Is. Blown.: nieuwe theorie zet Alicia in ‘La Casa de Papel’ in héél ander daglicht

Mind. Is. Blown.: nieuwe theorie zet Alicia in ‘La Casa de Papel’ in héél ander daglicht

Mind. Is. Blown.: nieuwe theorie zet Alicia in ‘La Casa de Papel’ in héél ander daglicht

Dacht je dat de afgelopen seizoenen van ‘La Casa de Papel’ zelf al één complete mindfuck waren? Wacht dan maar tot je de nieuwe theorie over personage Alicia Sierra (Najwa Nimri) hoort. Wij zeggen je alvast: waar andere hersenspinsels soms als klinkklare onzin kunnen klinken, lijken deze te staan als een huis én vallen hierdoor de nodige puzzelstukjes op hun plek. Hoe hebben we dit kunnen missen?

Heb je de laatste reeks van ‘La Casa de Papel’ nog niet gezien? Dan raden we je aan om hier te stoppen met lezen.

Alicia ‘La Casa de Papel’

Pas in het derde seizoen van La Casa de Papel maakte ze officieel haar opwachting, maar vanaf dat moment is Alicia niet meer weg t denken uit de serie. De zwangere inspecteur maakt het El Profesor en zijn bende knap lastig, en daar zou ze zomaar haar motieven voor kunnen hebben.

Of moeten we Tatiana zeggen?

De nieuwste theorie over La Casa de Papel is dat Alicia Sierra één en dezelfde persoon zou zijn als Tatiana. Nu denk je waarschijnlijk, Tatiana… wie? Dat was de vrouw met wie Berlin in het huwelijksbootje stapte. In het afgelopen seizoen werd meerdere malen teruggeblikt op hun bruiloft en nu blijkt dus wel waarom.

Nodige gelijkenissen

Het lijkt misschien vergezocht, maar hear us out. Ten eerste lijken de twee dames behoorlijk op elkaar: we noemen een pony en de rossige coupe. Maar dat is nog niet alles. Alicia vertelt in een van de laatste afleveringen dat haar man Germán (daarover later meer) is overleden aan kanker. Wie had er ook kanker en offerde zich daarom tijdens de eerdere overval al op? Juist, Berlin.

Duitsland

We gaan nog een stapje verder, want Germán – de naam van Alicia’s man, dus – betekent ‘Duits’ en Berlijn is natuurlijk de hoofdstad van Duitsland. Doe het rekensommetje en het moet haast wel dat de vork zo in de steel zit. Waarom blikken ze anders zó vaak terug op deze bruiloft? Mocht deze theorie kloppen, dan betekent het natuurlijk wel de ondergang voor El Profesor. Tatiana (oftewel Alicia) was namelijk ook aanwezig bij verschillende besprekingen, dus ze kan zomaar meer weten dan ze laat blijken.

Andere actrice

Hoewel Netflix aangeeft dat Alicia en Tatiana niet vertolkt worden door dezelfde actrice, ontkennen noch bevestigen ze dat het om hetzelfde personage zou kunnen gaan. Kortom: het zou zomaar eens kunnen kloppen.

De tekst gaat verder onder de scène van de bruiloft van Tatiana en Berlin.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Antes que banda, somos familia. ? ⁣ ⁣ To family. ?⁣ ⁣ Antes de bando, somos uma família. ? #LCDP4

Een bericht gedeeld door La Casa de Papel (@lacasadepapel) op

Spin-off ‘La Casa de Papel’?

Tegelijkertijd met de vierde reeks van La Casa de Papel verscheen al La Fenoma op Netflix: de documentaire over het succes van de serie. Maar er lijkt meer aan te komen, namelijk een spin-off van de Spaanse kaskraker. De makers dropten onlangs de nodige hints, al deden ze er nog behoorlijk geheimzinnig over. Wordt vervolgd, dus.

Einde nog lang niet nabij

Voor alle fans van La Casa de Papel kwam de Spaanse televisiegids FormulaTV een tijdje geleden al met héél goed nieuws. Het magazine wist te melden dat Netflix de serie al had verlengd met niet alleen een vijfde, maar óók al een zesde reeks. De opnames van beide seizoenen zouden in het begin van 2020 starten, op het moment dat het vierde seizoen – én dus de special – op Netflix staat. Zoals voorheen zullen het vijfde en zesde ‘seizoen’ waarschijnlijk één afgerond verhaal vormen. De telling van La Casa De Papel is een beetje vreemd, omdat het eerste seizoen van de serie door Netflix in twee delen werd geknipt.

Lees ook
Goed nieuws voor alle fans: makers ‘La Casa de Papel’ hinten op spin-off

Record

La Casa de Papel is wereldwijde een mega-hit voor Netflix. De Spaanse cast & crew wisten zelfs een record te vestigen: het derde seizoen werd in de eerste zeven dagen na de release (19 juli 2019) door maar liefst 34 miljoen (!) accounts bekeken.

Bekijk hieronder de trailer van seizoen 4:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: still