Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kroketbroodjes

Kroketbroodjes

Kroketbroodjes

Hmm… ooit een kroketbroodje geprobeerd? We konden het niet laten om dit lekkere recept met jullie te delen. Het is een makkelijk gerecht dat binnen 10 minuten klaar is en dan alleen nog maar 30 minuten in de oven hoeft. Het recept komt oorspronkelijk van Rudolph van 24Kitchen.

Tijd: 10 min. + 25-30 min. in de oven
Recept voor 2 personen

Dit heb je nodig:

  • 2 kroketten (niet ontdooid)
  • 2 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 ei

Zo maak je het:

Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Leg een plakje bladerdeeg op een snijplank en rol deze een beetje uit met een deegroller. Het plakje bladerdeeg moet iets ‘groter’ worden zodat deze helemaal om de kroket past. Rol het andere plakje bladerdeeg ook uit.

Als het bladerdeeg aan je deegroller blijft plakken, kan je een beetje bloem strooien op het bladerdeeg. Kluts een ei in een bakje door elkaar en leg vervolgens de kroket op het bladerdeeg, ongeveer in het midden, en vouw het bladerdeeg over de kroket.

Eventueel kan je het randje van het bladerdeeg insmeren met een beetje ei, zodat het beter blijft plakken. Als de kroket in het bladerdeegvelletje zit gerold, duw je met een vork op de randjes zodat deze goed dicht blijven zitten. Smeer de kroketbroodjes in met een beetje ei zodat ze mooi bruin worden.

De kroketbroodjes kunnen nu voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.

Tip: als je wat dikkere kroketten gebruikt, zoals van Dobben, dan kun je beter deze kroketten voor de helft laten ontdooien, want anders is het kroketje nog niet warm na 25-30 minuten in de oven.
Tip: je kunt de kroketbroodjes ook in kleinere stukjes snijden en ze opdienen als snack/hapje.  

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie