Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kopjes en mokken minimaliseren in de keukenkast

Kopjes en mokken minimaliseren in de keukenkast

Kopjes en mokken minimaliseren in de keukenkast

Gelukkiger leven? Doe je spullen weg! Want minder is het nieuwe meer. Meer vrijheid, meer rust, meer balans. De Grote Flair Opruimweken zijn gestart en daarom deelt Dieuwke van der Meer-Posthumus van Moeder Minimalisme elke dag een nuttige tip.

Kopjes en mokken minimaliseren in de keukenkast

Koppen en mokken, daar hebben we al snel te veel van in de kast. Sommige horen bij de uitzet, sommige hebben we gekregen en van andere hebben we geen flauw benul hoe ze in onze kast zijn beland. Gevolg: het neemt veel onnodige ruimte in, die je vast ook anders kunt gebruiken. Doordat je genoeg hebt staan, pak je op een dag al snel weer een nieuwe, in plaats van het kopje van vanmorgen even om te spoelen. Door steeds weer een nieuw kopje te pakken, krijg je alleen maar extra afwas. En die wirwar aan mokken staat natuurlijk helemaal niet netjes in je keukenkast. Maar hoeveel kopjes is dan handig om in de kast te hebben? En welke dan? Tips om je kopjes en mokken te minimaliseren:

Aantal kopjes

Hoeveel gezinsleden zijn er? Neem dat aantal kopjes en doe er een vijftal bij voor o.a. visite.

Feestje

Houd je een feestje en verwacht je veel visite? Bewaar wat extra kopjes in een speciale bak voor zulke gelegenheden, waar je ook wat extra gebakschoteltjes en glazen in bewaart. Maar nog makkelijker: vraag bijvoorbeeld je vriendin, moeder of buurvrouw even wat extra kopjes mee te nemen.

Multifunctioneel

Zoek kopjes uit die multifunctioneel zijn. Het is wel zo handig wanneer je er zowel water, melk, sap, thee als koffie (en eventueel soep) uit kunt drinken.

Stapelbaar

Kies mokken uit die een beetje stapelbaar zijn. Scheelt weer ruimte in je keukenkastjes.

Tijdloos

Kies kopjes uit die tijdloos en gemakkelijk aanvulbaar zijn. Kopjes met bijzondere printjes zijn leuk, maar als er een paar stuk gaan en je moet het aantal aanvullen, is de kans groot dat je niet dezelfde soort kunt vinden.

Kleine keuken

Tip: Twijfel je of je wel met minder kopjes kunt? Doe ze eerst op proef weg. Mis je ze niet? Breng ze dan naar de kringloop of kijk hier voor andere weggeef-tips.

En, hoeveel kopjes en mokken heb jij te veel in je keukenkast staan?

 

Grote Flair Opruimweken

Heb jij ook behoefte aan een opgeruimd, overzichtelijk en een minder vol huis? Doe dan mee met de Grote Flair opruimweken. Drie weken lang gaan we uitzoeken, opruimen en weggooien! Dat doen we niet alleen maar samen met Dieuwke van Moedersminimalise.nl want minimaliseren is de truc! Doe ook mee en deel het resultaat onder de hashtag #Flairopruimweken. Veel succes!

Bron: www.moedersminimalisme.nl