Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zet een kopje rijst in je kledingkast om dít probleem te voorkomen

Zet een kopje rijst in je kledingkast om dít probleem te voorkomen

Zet een kopje rijst in je kledingkast om dít probleem te voorkomen

Rijst, natuurlijk kan je het gebruiken om de meest lekkere recepten te maken. Maar dit product is ook goed voor andere dingen. Een gevuld kopje rijst is bijvoorbeeld een wondermiddel voor in je kledingkast.

Vocht in je kledingkast

Het volgende is vast en zeker herkenbaar. Op het moment dat je nét je kleding gewassen hebt en opgehangen hebt in je kledingkast begint het binnen no time muf te ruiken. De oorzaak hiervan kan een vochtige omgeving zijn. Het vocht kan ontstaan doordat je veel vocht hebt in je huis of doordat je kleding niet goed opgedroogt is. Er kan uiteindelijk zelf schimmel ontstaan en dat wil je natuurlijk niet. Rijst is hierbij je redder in nood.

Lees ook
Vetvlekken of stinkende sportkleding? Dit zijn dé tips van professionals

Gebruik rijst

Pak eerst een kopje met rijst, je kan hier eventueel een elastiekje met een stukje stof overheen spannen. Daarna zet je het in je kledingkast. Dit gaat er zeker voor zorgen dat je keldingkast minder vochtig zal zijn. Hierdoor blijft je was ook nog eens een stuk frisser ruiken. Een win-win situatie dus. Het kopje kan je voor een paar maanden laten staan. Hem hierna weggooien is wel nodig om vervolgens een fers schaaltje rijst in je kast te zetten. Tip: Als je een lekkere geur wilt aan je was, voeg dan wat druppels etherische olie aan je rijst toe. Hiervoor kan je ongeveer 15 tot 20 druppels gebruiken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images