Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Yes! Kopen zonder kijken gaat weer van start met dit spannende nieuwe element

Yes! Kopen zonder kijken gaat weer van start met dit spannende nieuwe element

Yes! Kopen zonder kijken gaat weer van start met dit spannende nieuwe element

Huizenjacht-liefhebbers opgelet! Vanavond gaat het nieuwe seizoen van Kopen zonder kijken van start. Deze keer krijgt het programma een nieuwe wending. Je kan in dit seizoen namelijk een nieuw element verwachten, vertelt Martijn Krabbé in de talkshow Beau. Wij vertellen je er alles over.

Krappe woningmarkt

In het nieuwe seizoen van Kopen zonder kijken was het moeilijker dan ooit om mooie huizen te vinden op de krappe woningmarkt. Maar het is de makers natuurlijk weer gelukt om prachtige huizen af te leveren voor het seizoen wat vandaag begint. Wij kunnen niet wachten!

Nieuw element

Tijdens de uitzending van Beau vertelt bouwdeskundige Bob Sikkes samen met Martijn Krabbé dat er een nieuw element te zien zal zijn in het programma. De oorzaak hiervan is de krappe woningmarkt. Het is vaak zo dat een stel toch nog een paar duizend euro achterwegen heeft liggen, maar in de huidige woningmarkt is dat helaas zinloos. Bob laat weten dat het bedrag dan eigenlijk al is ‘verdampt’, hiermee bedoelt hij dat de huizenprijzen zo hard zijn gestegen dat zelfs 50.000 euro extra niet voldoende is.

Lees ook
Einde van seizoen Boer zoekt Vrouw: deze koppels zijn nog samen

Consessie-klok

Het programma heeft een consessie-klok als mogelijke oplossing gevonden. Hierover vertelt Martijn: “We zetten een klok bij mensen in de woonkamer. Ze weten dat wanneer deze op nul staat, ze een concessie moeten doen.” Hiermee wordt bedoelt dat ze dan een slaapkamer of een tuin op het zuiden moeten schrappen.

Hierdoor wordt het zoekgebied groter en het eisenlijstje kleiner. Dit zorgt ervoor dat het gemakkelijker wordt op een nieuwe woning te vinden. Bob geeft aan blij te zijn met dit nieuwe element. Dit komt vooral omdat het voor de makers van het programma steeds lastiger wordt om het programma mogelijk te maken door de stijgende huizenprijzen.

“Er zitten gevallen tussen waar er voor mij zo weinig budget overblijft, dat ik wel eens kwaad ben op Alex als hij vindt dat het een goed huis is”, aldus Bob.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: © RTL