Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Koken met restjes is makkelijk én super lekker!

Koken met restjes is makkelijk én super lekker!

Koken met restjes is makkelijk én super lekker!

Wil je vaker koken met restjes? Doen! Je voorkomt op deze manier voedselverspilling én zet zo de lekkerste maaltijden op tafel. En je kan ook nog eens veel geld besparen! Wij delen onze tips.

Koken met restjes

Met restjes bedoelen we wat je overhoudt na het koken: bijvoorbeeld een half pakje met takjes munt, een beetje crème fraîche of een vierde van een komkommer. Kijk mee! Zo verspil je geen eten:

  • Zet restjes meteen weg in de koelkast, vriezer of in de voorraadkast.
  • Denk na of je iets lekkers kunt maken van de overgebleven restjes. Wees creatief, zoek op het internet. Zo vind je vaak leuke nieuwe gerechten en hoef je het ook niet weg te gooien!
  • Van brood dat niet meer zo knapperig is kun je een tosti maken, of wentelteefjes bakken! Of wat dacht je van croutons maken, in de oven? Mmm…
  • Een bruine banaan? Nog wat spinazie over? Gooi het samen in de blender voor een gezonde smoothie.
  • Als je iets niet binnen twee dagen kunt opmaken, leg het dan in de vriezer. Zo heb je er op een later moment nog plezier van én blijft het goed. Geen voedselverspilling!

Lees ook
Handig: dit is dé koelkastindeling waarmee je geld en eten bespaart

Eten klaargemaakt

  • Heb je eten over in de pan? Laat het eerst goed afkoelen. Doe het vervolgens in een bakje en zet het in de koelkast of in de vriezer. Bedenk ook wanneer je het gaat opeten. Binnen twee dagen? Dan mag het in de koelkast. Zo niet, dan kan het in de vriezer! In de vriezer kun je eten maximaal drie maanden bewaren.
  • Voorkom dat je ziek wordt en verwarm klaargemaakt eten uit de vriezer of koelkast altijd goed om eventuele bacteriën te doden.
  • Opnieuw eten over? Plaats hetzelfde eten nooit een tweede keer in de vriezer, nu het opnieuw is opgewarmd in de pan of magnetron. Dan is het wel beter het weg te gooien.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages