Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dít zijn de meest gemaakte fouten bij het gebruiken van een airfryer

Dít zijn de meest gemaakte fouten bij het gebruiken van een airfryer

Dít zijn de meest gemaakte fouten bij het gebruiken van een airfryer

Als je er eenmaal een hebt, kun je bijna niet meer zonder: de airfryer. Niet alleen kun je vrijwel elk gerecht er in bereiden, vaak is het ook een stuk gezonder dan in een pan. Toch maken veel mensen nog een paar fouten als ze dit kookapparaat gebruiken. Misschien jij ook wel. Dit zijn de meest gemaakte airfryer-fouten.

Je kan dus werkelijk (bijna) alles bereiden met een airfryer. Van vlees tot snacks en brownies, niets is te gek. Ben je nog op zoek naar een mooie airfryer? De Xiaomi Mi Smart Airfryer is betaalbaar, ziet er strak uit, is met je telefoon te besturen én bakt jouw aardappelfrietjes en bittergarnituur heerlijk krokant.

Maar zelfs met zo’n handig ding blijft koken soms moeilijk en brandt er wel eens iets aan. Pas daarom op voor de onderstaande fouten!

Voorverwarmen

Vaak denken mensen dat het niet nodig is om een airfryer voor te verwarmen. Nu hoeft het ook officieel niet, maar toch is het handig om het wél te doen. Hierdoor kan het eten meteen bereid worden, in plaats van dat de airfryer eerst nog warm moet worden en het daarna pas z’n werk gaat doen. Hierdoor zal je eten toch net iets beter smaken.

Grote porties

Het is belangrijk om van tevoren na te denken voor hoeveel mensen je gaat koken (of hoeveel honger je hebt) voordat je een airfryer koopt. Als je voor een heel gezin kookt, kun je het beste de grootste versie kopen. Zo hoef je nooit in meerdere delen te koken.

Bomvol

Nog een reden waarom het belangrijk is om de goede grootte te kopen: het is verstandig om het mandje van de airfryer niet te vol te stoppen. Het eten bakt namelijk niet goed gelijkmatig als er te veel in het mandje zit. Als je airfryer te klein is, is het beter om in meerdere rondes te bakken of koken, in plaats van dat mandje (te) vol te proppen.

Gewicht

Producten die weinig wegen, kun je beter niet in de airfryer doen, omdat een airfryer hete lucht circuleert op een hoge snelheid. Hierdoor wordt té licht eten het hele apparaat door gegooid. Als er meerdere ingrediënten aan worden toegevoegd, heb je hier geen last van.

Lees ook:
Dit wíl je proberen: zó maak je makkelijke ‘cinnamon rolls’ uit de airfryer

Olie

Welke fout ook veel wordt gemaakt, is het gebruiken van de verkeerde olie. Oliën zoals koolzaadolie en kokosolie zijn niet heel handig om te gebruiken in de airfryer. Deze oliën hebben namelijk een laag rookpunt, waardoor je keuken al snel blauw staat. Een alternatief dat je kunt gebruiken is avocado-olie.

Omdraaien

Het lijkt misschien niet nodig, maar toch bakt je eten in de airfryer beter als je het wel doet: af en toe omdraaien. Dat is niet moeilijk: je kan de airfryer gewoon openmaken tijdens het koken, hij verliest zijn hitte dan niet. Even draaien en weer door fryen!

Schoonmaken

Het goed schoonmaken van je airfryer is eigenlijk het belangrijkste dat er is. Als je dit niet regelmatig doet, blijven er etensresten achter. Hoe langer je wacht met het schoonmaken hiervan, hoe moeilijker je het weg krijgt. Als je het apparaat goed onderhoudt, zal je deze ook langer kunnen blijven gebruiken. Kun je nog vaker genieten van die kroket!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Xiaomi