Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Geen groene vingers? Met een koffiefilter in je bloempot kom je al heel ver

Geen groene vingers? Met een koffiefilter in je bloempot kom je al heel ver

Geen groene vingers? Met een koffiefilter in je bloempot kom je al heel ver

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een automatisch koffiezetapparaat waar geen koffiefilter meer aan te pas komt. Maar gooi deze koffiefilters niet weg! Ze zijn namelijk niet alleen handig om koffie te maken, ze werken ook uitstekend voor je planten. Super handig voor wanneer je niet zulke groene vingers hebt. 

Minder vaak water geven

Een eigenschap van een koffiefilter is dat ze goed vocht kunnen absorberen. Koffiefilters houden het vocht vast en is daarom ideaal om onder je plant te leggen. Op deze manier hoef je niet zo vaak water te geven aan je plant. Te vochtig kan ervoor zorgen dat wortels gaan rotten, gelukkig houdt een filter nooit te veel water vast.

Geen rotte wortels

De wortels van een plant rotten veel minder snel als je een koffiefilter onderin de pot stopt. Het overtollige water gaat door het filter door het onderste gat van de pot. Je hoeft daardoor het gat niet af te plakken, want met een koffiefilter komt er geen aarde of vuil doorheen. Het gat kan daardoor altijd open blijven, wat gunstig is voor de wortels van de plant.

Lees ook
Net terug van vakantie? Dít is waarom je meteen de wc moet doortrekken

Verpotten

Groeit jouw plant uit zijn pot? Dan is het tijd voor een nieuwe pot. Een koffiefilter kan zorgen dat dit klusje een stuk sneller en makkelijker verloopt zonder dat het veel troep geeft. De aarde kan namelijk goed worden opgetild door het filter en zorgt ervoor dat de plant en de aarde daardoor niet uit elkaar vallen. Een heel handig trucje om geen spoor van aarde achter te laten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty Images