Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Koffie op z’n Italiaans!

Koffie op z’n Italiaans!

Koffie op z’n Italiaans!

Wil je net als de Italianen je koffie drinken? Zet dan eens een ouderwets potje leut met de Moka Express.

Moka-Express-koffie

De Moka Express (ook wel percolator genoemd) is in 1933 uitgevonden door de Italiaanse engineer Alfonso Bialetti en is gebaseerd op de push-theorie. In het onderste gedeelte (waterreservoir) wordt het water aan de kook gebracht. De geproduceerde stoom perst vervolgens het resterende water door de fijngemalen koffie in het middelste gedeelte. Het bovenste gedeelte vult zich met koffie.

Geen espresso

Als de bovenkant gevuld is met koffie kan het gedronken worden. Hoewel het wel vaak gedacht wordt, drink je geen typische Italiaanse espresso. Het ‘stroperige’ van de espresso ontbreekt waardoor er ook geen cremalaagje wordt gevormd. De druk waarmee koffie en water in contact komt is namelijk met de mokapot vele malen lager dan met een espressomachine.

Juiste maalgraad

Als je met de Moka Express aan de slag gaat, zijn een paar dingen belangrijk. Zorg in ieder geval dat je vers gemalen koffiebonen gebruikt. Ook de juiste maalgraad is van groot belang. Soms is de espressomaling namelijk te fijn en werkt een ‘normale’ maling juist beter. Verwarm kopjes altijd voor en gebruik vers water en schone materialen.

Moka Express kopen? 

Een Moka Express van Bialetti kun je eenvoudig online kopen in verschillende maten. Van 1 kops tot 6 kops. Of laat je in een gespecialiseerde koffiewinkel, zoals Brandmeester’s of Simon Levelt, informeren.

Logo-de-koffiefilters