Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Koekjes bakken zonder oven

Koekjes bakken zonder oven

Koekjes bakken zonder oven

Koekjes bakken zonder oven? Ja dat kan! Fadma Haybout, die samen met haar vijf dochters Sis Bakery in Utrecht runt, heeft het ultieme recept. En we kunnen alvast verklappen: de koekjes smaken naar Snickers! Dat smaakt naar meer…

Wat heb je nodig?

Voor circa 20 stuks

– 250 g (gezouten) pinda’s
– 100 g koekjes (mariakaakjes)
– 125 g stroop
– 1 theelepel kaneel
– 75 g pure chocolade
– 30 g witte chocolade

Zo maak je het!

Stap 1: Maal de pinda’s fijn in een keukenmachine. Verkruimel de koekjes niet te fijn.
Stap 2: Meng in een kom de pinda’s met de koekjes, de stroop en de kaneel. Kneed tot een samenhangend geheel en vorm tot een platte rechte koek van 4-5 cm dikte.
Stap 3: Smelt de chocolade. Bestrijk de onderkant van de koek met een laag pure chocolade en leg met de chocoladekant op een met bakpapier beklede schaal. Bestrijk de bovenkant ook met een laag pure chocolade. Laat op een koele droge plek opstijven.
Stap 4: Garneer zodra de chocolade is uitgehard met witte chocolade en laat weer opstijven.
Stap 5: Snijd in ruitjes en serveer.

melk-dadelsDit recept is afkomstig uit het boek Melk & Dadels – 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders waarin de lievelingsgerechten van 20 bekende en onbekende Marokkaanse moeders en hun kinderen centraal staan. De recepten zijn in een mondelinge traditie van generatie op generatie, van moeder op dochter doorgegeven en steeds verder geperfectioneerd. Het boek is geboren uit liefde voor de Marokkaanse keuken en de wens om dit culinair erfgoed niet verloren te laten gaan.

>> Bestel Melk & Dadels, uitgegeven door ROSE stories, online via Bol.com voor € 24,95