Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kleurige woonark

Kleurige woonark

Kleurige woonark

Emmy (47, interieurontwerper) woont met haar man Bernard (46, filmproducent) en dochters Parel (10) en Meeuw (5) op een woonark (200 m²) in Amsterdam. Die onderging een flinke restyling.

‘Op de plek waar nu onze watervilla ligt, lag voorheen ons varende woonschip. We hadden meteen al het idee om hier later een woonark te bouwen. Het schip was knus, maar ik miste licht en ruimte. Vijf jaar geleden hebben we het varende schip ingeruild voor deze ark. Na het klassieke woonschip had ik totaal geen behoefte meer aan een romantisch of landelijk interieur. Ik wilde een moderne watervilla, maar wel stoer én industrieel. Ik hou van een strak en sober interieur, no-nonsense, maar wel met een persoonlijke stempel. Door de hoeveelheid ramen is de ark transparant, waardoor je veel van de omgeving ziet. Die is zó bijzonder dat ik, toen ik hier kwam wonen, de inrichting rustig wilde houden. Daarom koos ik voor veel wit en natuurlijke materialen zoals hout, staal en marmer. De keuken heeft een serene uitstraling door de witte kastjes en het witte marmeren blad. De grepen van de keukenkastjes bestaan uit een eenvoudig leertje. Ik heb ze bewust zo simpel gehouden. Ik hou van materialen zonder poeha. We hebben veel gebruikgemaakt van mdf (geperst hout, red.). Voor het boekenrek koos ik echter voor vurenhout. Het onderstel van de eettafel heeft Bernard zelf gelast. Langzamerhand ontstond het idee om meer kleur in huis aan te brengen. Het grijze kleed van viscose bedekte ik met een Turkse kelim van gekleurd patchwork (losse stukken stof, red.). De kleurloze gordijnen haalde ik van de rails. Daarvoor kwamen zonnige gele in de plaats. De kinderen zijn inmiddels een paar jaar ouder, waardoor het kleine kindersetje nodig aan vervanging toe was. Hiervoor in de plaats liet ik een vlindervormige tafel maken met hetzelfde onderstel als van de eettafel. Het ijzeren wandbord voor de tekeningen was ik ook zat. Aan de wand prijken nu twee vrolijke kunstwerken van Parel en Meeuw. Het hoekje waar altijd het overtollige speelgoed werd gestald, haalde ik leeg en vulde ik op met gekleurde planken voor de tekenboeken. Als mijn dochters ouder worden, kunnen ze daar mooi hun laptops kwijt. En tot slot nam ik de televisiekamer onder handen. De strakke tv-kast lieten we ontwerpen door Thomas van Cruijsen. Als het aan Bernard en de kinderen ligt, moet ook die een kleur krijgen. Maar daar ben ik geloof ik nog niet aan toe.’

Bron: Flair 29, nabestellen kan via deze link!

Onder redactie van: Marlies Huisman. Styling en tekst: Emmy van Dantzig. Fotografie: Jansje Klazinga. Shopping: Jorian Lub. Tekstbewerking: Marlies Huisman.

Nog meer binnenkijken?