Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Handig | Kledingkast opruimen

Handig | Kledingkast opruimen

Handig | Kledingkast opruimen

Zo af en toe is het best goed om je kledingkast op te ruimen. Met dit stappenplan heb je gegarandeerd in een mum van tijd een opgeruimde kledingkast.

 

Stap 1: Leeghalen

Haal alles wat er in je kast ligt eruit en leg het op de grond. De grond werkt namelijk goed als uitstalplek. Hierdoor heb je overzicht. Waarschijnlijk kunnen er meteen een paar items rechtstreeks in de kledingcontainer.

 

Stap 2: Schoonmaken

Wacht nog even met het opnieuw inrichten van je kast. Maak ’m eerst grondig schoon met schoonmaakmiddel. Haal desnoods alle planken eruit en vergeet ook de bovenkant van de kast niet.

 

Stap 3: Weg, houden of twijfelgeval

Wat je helpt bij het sorteren van je kleding is het maken van stapeltjes. Maak een stapel met kledingstukken die weg kunnen, die je bewaart en twijfelgevalletjes. Bedenk dat de spullen die je weg wilt gooien, niet per se weg moeten. Misschien kun je er een vriendin of familielid blij mee maken. En anders gooi je de kleding in een kledingcontainer van het Leger des Heils.

De stapel met kleding die je wilt bewaren, laat je even met rust. Neem de twijfelgevalletjes nog eens goed door. Je kunt ook besluiten deze stapel in een doos op te bergen. Spreek met jezelf af dat je er een half jaar later nog eens naar kijkt. Wedden dat je een paar kledingstukken niet eens hebt gemist?

 

Stap 4: Kast inrichten

Het leukste klusje: alle kledingstukken die je wilt bewaren netjes in de kledingkast neerleggen. Maak per soort mooie stapeltjes. Ook kun je eventueel nog sorteren per seizoen. Of anders berg je echte seizoenskleding op in een mooie opbergdoos. Je draagt deze kleding voorlopig toch niet en je kast ziet er opgeruimder uit. Schaf ook speciale bakken aan voor je sjaals, lingerie, sokken en panty’s. Dat ruimt ook zo lekker op!

 

Stap 5: Netjes houden…

En dan misschien wel de moeilijkste stap: je kast netjes opgeruimd houden. Door alles steeds op de juiste plek neer te leggen voorkom je een chaos. Bovendien hoef je daardoor minder vaak op te ruimen.

 

Bron: Vrouwonline

Beeld: Pinterest