Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo gaat jouw kleding langer mee

Zo gaat jouw kleding langer mee

Zo gaat jouw kleding langer mee

Verleng de levensduur van je mooiste kledingstukken, met deze tips! 

Netjes ophangen

Niets laat je kleding zo snel vervagen of verslonzen als een wasbeurt. Natuurlijk moet je kleding wassen, maar doe dit wel zo min mogelijk. Hang kleding netjes op nadat je het hebt gedragen, maar nog wel schoon is. Bijvoorbeeld aan een hanger of over een stoel. Gooi kleding nooit op de grond, om later op te ruimen.

Lees het label

Het spreekt voor zich maar om kleding langer mooi te houden is het van belang dat je goed het etiketje aan de binnenkant leest en opvolgt. Houd je aan de wasvoorschriften! Gebruik niet te veel wasmiddel, was je kleding niet te warm én, is de droger écht nodig? Of kun je het beter buiten laten wapperen… Denk goed na over alle stappen.

Op kleur

Iets wat we echt moeten doen, maar vaak in alle gauwigheid toch niet doen. Was witte kleding apart, met wasmiddel voor wit. Zo voorkom je grauwe en doffe kleding. Hetzelfde geldt voor donkere kleding en gekleurde kleding.

Vlekje

Oeps, vlekje op je shirt? Probeer meteen te handelen. Wanneer een vlek eenmaal is ingetrokken is het veel moeilijker om deze er later nog goed uit te krijgen.

Rits omhoog

Doe de ritsen van broeken of jasjes goed dicht wanneer je deze in de wasmachine gooit. Zo voorkom je dat de rits geen andere kledingstukken kan beschadigen. Hetzelfde geldt voor knoopjes. Knoop deze dicht zodat er niets aan blijft haken.

Lekker ruiken

Deodorant helpt tegen zweten maar kan juist ook vlekken veroorzaken in kleding. Zorg dat de deodant zo min mogelijk in aanraking komt met het kledingstuk, door deze ruim van te voren op te sprayen, waarna je pas je kleding aantrekt. Hetzelfde geldt voor parfum. Spray dit altijd op de huid, en niet op je kleding. Zo gaat jouw kleding langer mee!

 

Heb jij ook een handige tip? Deel ‘m!

Lees ook: