Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Jolien blogt: Kinderkamer behang

Jolien blogt: Kinderkamer behang

Jolien blogt: Kinderkamer behang

Hoe creëer je snel een frisse look in de baby- of kinderkamer? Behang één of twee muren en je ziet direct een enorm verschil. Er bestaat onwijs veel tof kinderbehang en er komt alleen maar meer moois bij! Afgelopen maand druppelden de nieuwe collecties van Ferm Living, Studio Ditte en Kek Amsterdam binnen. Die ga ik hier met je delen. Voor de leukste en ook betaalbare behang-ideeën van dit moment.

Afhankelijk van het patroon van het behang bepaal je of je één of meerdere muren gaat behangen. Kies je een vrolijk, kleurrijk behang? Bijvoorbeeld de printen van Studio Pip of het gezellige dierenbehang van Studio Ditte? Dan adviseer ik maximaal één muur te behangen en de overige muren in een zachte kleur te schilderen.

Hoe bepaal je welk behangpatroon geschikt is voor jouw baby- of kinderkamer? Dit is afhankelijk van de inrichting van de kamer. Is die nog helemaal leeg? Dan kun je alle kanten op. Ga voor je favoriete behang en pas de rest van de kamer erop aan. Wil je de kinderkamer veranderen? Bekijk eerst welke meubels en accessoires je wilt houden en pas daar de keuze van het behang op aan. Voor meer inspiratie kun je een kijkje nemen bij deze leuke kinderkamer-behang webshops.

De prijzen van behang variëren enorm. Heb je een rol behang op het oog die budgettechnisch gezien niet tot de mogelijkheden behoort? Bedenk dan dat je niet een hele muur hoeft te behangen. Een baan behang achter de commode of in een nis geeft ook veel sfeer en daar heb je vaak maar één rol voor nodig.

Heb jij na het lezen van dit blog zin om te starten met behangen? Behangexpert Jennifer van Perron11 deelt handige behang tips als je de klus zelf gaat uitvoeren.

Pssst. Shop deze maand het (nieuwe!) behang van Ferm Living en Kek Amsterdam met korting bij Puur Beleven. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Kinderkamerstylist.nl en ontvang de code!