Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers massaal in tranen door eerste aflevering ‘Beau Five Days Inside’ en roemen presentator

Kijkers massaal in tranen door eerste aflevering ‘Beau Five Days Inside’ en roemen presentator

Kijkers massaal in tranen door eerste aflevering ‘Beau Five Days Inside’ en roemen presentator

Dinsdagavond vond de aftrap van het tweede seizoen van ‘Beau Five Days Inside’ plaats. In de eerste aflevering was te zien hoe Beau van Erven Dorens vijf dagen logeerde in Villa Pardoes, een vakantieverblijf bij de Efteling voor ernstig zieke kinderen.

Villa Pardoes is bedoeld voor gezinnen met een ernstig en mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. “Voor kinderen die dolgraag een tijdje aan iets anders willen denken dan hun ziekte”, zo omschrijft de organisatie zelf. “Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Even alles vergeten.”

Lees ook
Wij zijn nu al benieuwd: Beau van Erven Dorens maakt nóg een programma over daklozen

Ontroerd

Beau ontmoette daar een aantal zieke kinderen en maakte kennis met hun families. Hij dook in hun verhalen en ging met ze naar de Efteling, waar ze gewoon weer even kind konden zijn. Niet alleen de presentator werd ontroerd door de heftige periode die de gezinnen door moeten maken, ook de kijkers thuis konden het niet droog houden. Vooral het nieuws – aan het eind van de aflevering – dat een van de kinderen inmiddels overleden is, kwam hard aan. Daarnaast heeft twitterend Nederland alleen maar lovende woorden over voor de presentator.

Heb je de aflevering van Beau Five Days Inside gemist? Hier kun je ‘m terugkijken.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Laatste seizoen

In RTL Boulevard heeft Beau laten weten dat het huidige seizoen van Beau Five Days Inside de laatste zal zijn. “Het is gewoon heftige shit. Ik zit daarnaast in allemaal andere programma’s waar het ook niet altijd makkelijk is. Laten we dat maar gewoon even niet doen. Dus deze serie wordt hartstikke mooi, ziet er fantastisch uit. En dan kan zo iemand anders het gaan doen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: RTL Beeldbank