Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers ‘Op zoek naar Maria’ in shock om uitslag: ‘Beter kan het publiek niet meer stemmen’

Kijkers ‘Op zoek naar Maria’ in shock om uitslag: ‘Beter kan het publiek niet meer stemmen’

Kijkers ‘Op zoek naar Maria’ in shock om uitslag: ‘Beter kan het publiek niet meer stemmen’

Het was een veelbewogen weekend op het gebied van talentenshows. Vrijdagavond wist de eerste liveshow van ‘The Voice of Holland’ – met name de uitslag én de reactie van Anouk (45) – de nodige tongen los te maken en gisterenavond stroomde Twitter opnieuw vol tijdens de uitzending van ‘Op zoek naar Maria’. Nagenoeg vanwege dezelfde reden: het publiek zou volgens de kijkers níet meer mogen stemmen.

Let op, spoilers!

Zondagavond was het tijd voor een nieuwe aflevering van Op zoek naar Maria. Ruim een miljoen mensen zagen hoe Tessa en Sanne het tegen elkaar op moesten nemen in de sing-off, nadat de andere kandidaten door het publiek veilig waren gesteld. En die uitslag wist fans behoorlijk te verbazen. Enne, da’s nog zacht uitgedrukt.

Keihard vak

Ondanks hun bakken met ervaring moesten Sanne en Tessa zich nog een keer bewijzen. Ze brachten het liedje Zonder jou van Paul de Leeuw en Simone Kleinsma ten gehore en trokken duidelijk alles uit de kast. Een emotioneel optreden, zo vond ook jurylid Pia Douwes. “Het is een keihard vak. Je moet iedere keer weer auditie doen en dat is pittig”, aldus de musicalster. “Er staan twee vrouwen die prachtig kunnen zingen, de één met een lichtheid en de ander met ervaring. Dit is… wauw. Kijk, hoe jullie hier staan!”

De tekst gaat verder onder de video.

Star quality

Hoe trots Pia ook was op beide deelneemsters, moest zij uiteindelijk de knoop doorhakken. Tessa trok aan het langste eind, wat betekende dat Sanne het veld moest ruimen. “Ik zoek star quality en jullie hebben allebei hoofdrollen gespeeld. Als ik dan toch een keuze moet maken, let ik dan net even op dat stukje meer. Waar zit nog meer in voor volgende week?”, vroeg Douwes zich hardop af. “Ik ga kiezen voor… Tessa.”

Lees ook
Anouk schreeuwt het uit in The Voice: ‘Wát een kut land’

Verbijsterd

Na drie afleveringen moest Sanne helaas haar spullen pakken, tot grote verbazing van televisiekijkend Nederland. Wat fans vooral verbaasde, was hoe er gestemd was. Want Tessa en Sanne in de sing-off… dat klopte toch niet? Op Twitter werd de uitslag vergeleken met de eerste liveshow van The Voice of Holland, die ook behoorlijk verrassend was. “Twee supergoede deelnemers in de sing-off en twee mindere deelnemers door… ongeloofwaardig”, klonk het op social media. “Beter kan het publiek volgende week helemaal niet meer stemmen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide.nl, Twitter | Beeld: still